Coca-Cola Sistem >

Nove investicije za brži razvoj juga Srbije

Uloženo novih 3,5 miliona evra u fabriku izvorske vode Rosa

Investicijama u fabriku "Vlasinka" i lokalnu infrastrukturu, vrednim 3,5 miliona evra, odgovornim odnosom prema prirodi i neodstupanjem od standarda održivog poslovanja na jugu Srbije, Coca-Cola Sistem još jednom je pokazao svoju posvećenost da kroz partnerstva sa državnim institucijama i lokalnom samoupravom dodatno unapredi privredne, društvene i turističke potencijale vlasinskog kraja. U proteklih 15 godina, u fabriku "Vlasinka" uloženo je 15,5 miliona evra i to u sve aspekte poslovanja – od proizvodnje, proširivanja kapaciteta, razvoja kadrova, infrastrukture, do marketinga i promocije ovog kraja kao izuzetne turističke destinacije.

Fabrika "Vlasinka", od kako je deo Coca-Cola Sistema, izrasla je u jedan od najznačajnijih i najmodernijih privrednih subjekata na jugu Srbije. "Vlasina je naš dom prema kome se odnosimo sa uvažavanjem i poštovanjem, dom snažnih planinskih izvora i mesto gde je rođena Rosa, brend na koji smo ponosni. Samo tokom 2020. i 2021. godine, dok se naše poslovanje, kao i ostatak privrede, još uvek oporavlja od posledica pandemije kovid 19, investicije u proizvodnju, skladište, dodatna proširenja i lokalnu infrastrukturu dostigle su približno 3,5 miliona evra. Ovakva ulaganja će doprineti širenju poslovanja ove fabrike, što će neminovno imati pozitivan uticaj na zapošljavanje i razvoj lokalne zajednice," istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Coca-Cola sistem uspešno sarađuje sa nacionalnim i lokalnim partnerima na različitim projektima kojima osnažuje privredne i turističke potencijale vlasinskog kraja. Kompanija je krajem avgusta započela realizaciju dugogodišnjeg projekta "Vlasina – čista ljubav", u okviru kojeg nizom besplatnih radionica namenjenih lokalnim ugostiteljima još jednom pruža podršku oporavku malih preduzetnika nakon izazovnih meseci, ali i razvoju privrednih kapaciteta Vlasine.

Coca-Cola Sistem veruje u snagu partnerstva, kao i da se zajedničkim inicijativama države, lokalne samouprave i privrede postižu najbolji rezultati. Zahvaljujući ulaganju u održive projekte koji dugoročno imaju efekat, kompanija osnažuje ekonomiju, naročito lokalnu zajednicu, čineći uslove života lepšim, a šanse za efikasniji i brži razvoj znatno većim.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST