Srbija je izabrala pravi put

"Đinđić u Labusu traži novog Milutinovića"; "Vreme" br. 592

Povodom intervjua u nedeljniku "Vreme" od 9. maja 2002. godine s gospodinom Velimirom Ilićem, gde se g. Ilić na neodgovoran i neprimeren način, služeći se lažima, izražava o mojoj porodici i meni, na insistiranje moje dece dajem sledeći demanti:

Moj pokojni svekar u toku Drugog svetskog rata bio je u partizanima (dakle, nikada ustaša) a nakon rata aktivni oficir JNA. U toku rata, pesnik Ivan Goran Kovačić je boravio jedno vreme u kući Hrustanovića u Gacku, kada je i pisao čuvenu poemu Jama o stradanju Srba. Moj svekar se nije zvao Bećo, kako navodi g. Ilić. Živeo je časno i zaslužio da bude ponos svojoj porodici i mojoj deci.

Žao mi je što moj pokojni svekar nije doživeo da vidi svoju snahu kao gradonačelnicu Beograda.

Ne želim nikakvo izvinjenje g. Ilića. Nadam se da je Srbija izabrala pravi put i da Velja Ilić nikada neće biti predsednik Srbije.


 

P.S.

Pošto g. V. I., po njegovoj izjavi, ne čita novine, nadam se da će mu neko preneti moju izjavu. Takođe se nadam, s obzirom na to da je do sada čitao pogrešne knjige, da će ubuduće umeti da prepozna prave, iz kojih će naučiti koje su prave vrednosti u životu jednog čoveka.


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST