Časopis "REFOTO" >

Umetnost na ulici

 

U avgustu mesecu časopis slavi i mali jubilej (rođendan) – trideseti broj i našao je lep i sasvim originalan način da to svima objavi.

Dragoljub Zamurović

Ispod naziva "REFOTO" piše: "časopis za kulturu fotografije". Svoju misiju širenja kulture fotografije "REFOTO" je započeo kroz stranice časopisa i sopstvene internet prezentacije, a ovih dana preneo ju je na ulice Beograda. Prvi put na našim prostorima, a s velikim povodom, "REFOTO" je organizovao jedinstvenu izložbu fotografija na petnaest bilborda širom grada. Neke od najčuvenijih fotografija doajena i uspešnih savremenih fotografa sigurno će promeniti sliku grada i svojom originalnošću privući mnoge prolaznike. Na ovaj način časopis "REFOTO" u saradnji sa Internešenel metropolis medijom (najvećim nacionalnim bilbord provajderom) i Grafiksom (digitalna štampa velikih formata), pokazao je da su umetnost i kultura deo svih nas i da su neodvojivi deo našeg svakodnevnog života.

Branko Belić

Tokom prve dve nedelje avgusta moći ćete da uživate u crno-belim i kolor fotografijama Voje Marinkovića, Tomislava Peterneka, Ive Eterovića, Dragoljuba Tošića, Dragoljuba Zamurovića, Aleksandra Dolgija, Milana Živkovića, Nebojše Babića, Branka Belića, Alije Akšamije, Mihalja Moldvaja, Aleksandra Kelića, Miše Vukadinovića i Ivana Milutinovića. Sve fotografije prikazane na bilbordima objavljivane su u časopisu "REFOTO" tokom četiri godine njegovog postojanja.


 


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST