Postoji sudski epilog

"O sestrama i kesama"; "Vreme" br. 785

Želimo da vam skrenemo pažnju na neistinu koja je sadržana u tekstu objavljenom u poslednjem broju vašeg lista (22–25 str.).

U pomenutom tekstu novinar navodi da je "slučaj Erikson" jedna od afera koje nisu imale sudski epilog. Naprotiv, radi tačnog informisanja javnosti i podsećanja autora teksta, afera "Erikson" je završena. Ona je dobila svoj sudski epilog 27. septembra 2005. godine kada je Okružno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo da nema osnova za krivično gonjenje potpredsednika Vlade Srbije Miroljuba Labusa u vezi sa stipendijom švedske firme Erikson.

U saopštenju Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu navedeno je da je "nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja od strane nadležnih organa, nesporno utvrđeno da u radnjama Miroljuba Labusa nema elemenata kako krivičnog dela primanja mita tako ni bilo kog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti".

Takođe podsećamo da je gospodin Labus više puta pozivao nadležne organe da ispitaju ceo slučaj i predoče javnosti činjenice.

Imajući u vidu ugled i ozbiljnost vašeg lista, a u cilju objektivnog informisanja vaših čitalaca, molimo vas da u narednom broju ispravite ovu grešku.


 

Komentari: 1


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST