Radilice i buldožeri

"Iza politike uvek stoje pare"; "Vreme" br. 788

Ne mogu nikako da shvatim histeriju koja se diže u Beogradu protiv Koštuničine vlade, počinjem da verujem da su Srbi neizlečivi mazohisti.

Sadašnja vlada je maksimum što Srbija u ovom trenutku može da iznedri. Koštunica i Labus kao veliki magovi, obojica vrhunski eksperti u svojim domenima, sa blistavim opozicionim biografijama, Vladeta kao moralni mač i štit iza njih, ministri radilice Tomica, Bubalo, Ivana, Parivodić..., eksperti u svojim strukama koji kako vreme prolazi sve više rastu, Velja i Dinkić buldožeri za grube radove, Jočić kao bodigard koji je konstantno sve veća pretnja raznim moćnicima u sivoj zoni iza scene.

Ja ne mogu da imam ništa protiv sadašnje vlade kada pomislim ko bi iz demokratske opcije mogao da ih zameni: Zamislite da vladu oformi ekipa kojoj je razuzdana plitkoumna kritika svega i svačega postala osnovno zanimanje. Budući da se Đelić povukao, ko bi nam ostao da takvu vladu upristoji: samo Vlahović i nekoliko preživelih ministara iz Đinđićeve vlade.

Zar nije čudno što Tadić kao mlađi ne priđe Koštunici (pa makar uz velike ustupke koje je Đinđić umeo da čini) i sruši taj zid nepoverenja i omraze između dve vodeće demokratske opcije u Srbiji i tako uništi uticaj SPS-a u Skupštini. Zar nas ne bi tako uverio na najbolji način da želi dobro i Srbiji, a ne samo i isključivo Demokratskoj stranci. Pitanje: da li bi dobio izbore plakat na kome se Tadić i Koštunica (svaki na čelu svoje koalicije) drže za podignute ruke zajedno. Setite se takvog istog plakata Koalicije Zajedno koji je glat dobio izbore. Šta je alternativa takvoj koaliciji: nastavak rata fabrikovanim aferama kojima obe strane zamajavaju ovaj narod dok narodu ne prekipi i ne priđe nekoj trećoj opciji, staroj ili novoj.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST