Scena

 

Ruski disko

U beogradskom Domu omladine u subotu veče mladi nemački pisac Vladimir Kaminer predstaviće svoju zbirku priča Ruski disko.

Kaminer je 1990. godine emigrirao iz Moskve u Berlin i svih devet njegovih knjiga govore upravo o toj problematici – kako da se mlad čovek prefinjenog, latentnog umetničkog senzibiliteta, koji potiče iz komunističkog grotesknog društva, snađe i – ako je to uopšte moguće – potpuno prilagodi u zapadnom racionalnom i sterilnom kapitalizmu. Posle književne tribine u Klubu Doma omladine Vladimir Kaminer će zajedno sa svojim prijateljem DJ-em Yurijem Gurzhyjem puštati savremenu popularnu rusku muziku, autentični ruski disko.

Ambijentalna umetnost

U beogradskoj Galeriji Zvono u toku je prva samostalna izložba diplomiranog slikara Fakulteta likovne umetnosti u Beogradu Filipa Radonjića. Po rečima samog umetnika, izložba je napravljena da bi primovisala ambijentalnu umetnost. "Svrha slike je da se apsorbuje brzo kao video-spot ili kao ferari, da zrači svojim elementima, kao sto su boja, linija i sama slika kao predmet, da deluje ambijentalno", rečeno je o Radonjićevim radovima.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST