Ja nisam ni Beba, ni Čeda

"Završni račun"; "Vreme" br. 851

G. Tagirov,

U vašem tekstu "Završni račun", entuzijastički tvrdite da se, pored ostalih, direktor medijskog javnog servisa Aleksandar Tijanić, u prostorijama MUP-a sreo, razgovarao, divanio i "imao randevu" sa Legijom u času njegove predaje. I ornitološki dodajete: "Čak i ptice na grani znaju o čemu se radi."

Fuj. Kakva odvratna laž. Opaka, instrumentalizovana laž. Više puta je ponovljena, no nikad neće postati istina. Jer to nije. Nikad za moga vakta nisam upoznao, razgovarao ili video nijednu osobu optuženu za ubistvo premijera Đinđića. Ni u zatvoru. Ni u MUP-u. Ni na slobodi. Nigde. To se u normalnom svetu zove Fakat, Činjenica, Istina. Koja vam od ovih reči ne odgovara? Ili, šta nudite kao takozvani dokaz za vaše ornitološke neistine, pa da na nadležnom mestu utvrdimo šta sve znaju ptice.

No, da vam pomognem. Ali, nemojte nikome da kažete. Znam ko se viđao sa optuženima i zemunskim pokojnicima. Znam koji je koga oslovljavao sa "ljubavi". Sve ptice Srbije znaju koji je lider sadašnje parlamentarne stranke izjavio da se nikad neće odreći svog prijateljstva prema Legiji. Golubovi znaju šefa kancelarije tadašnje Vlade koji je s njim sedeo na slavama. Ja nisam. Čvorci znaju ko se kupao u brlogu klana. Moje gaće su suve. Vrane znaju ko ih je posećivao u zatvoru. Ne ja. Kanarinci znaju ko je s njima vežbao pucanje. Bez mene. Are pamte ko ih je nazivao najvećim junacima srpskog naroda. Svrake su videle ko je s njima cupkao na koncertima usred gradskih trgova. Dživdžani pamte reči mladog pravednika, iz poklonjenog džipa, da se on druži sa budućim atentatorima ne bi li ih razorio iznutra. Ha, ha, ha.

Prepelice pamte koji je lik, sa svojim prijateljima iz jedinice u Kuli, pregovarao o podeli vlasti i imenovanju šefova tajne policije. Bulbuli znaju ko je izdavao befele za otmice i otkupe. Sove znaju zašto su, posle pet pokušaja atentata, svi njegovi ostali na broju, svi ostali na funkciji i svi su nevini; ali, šta će oni, samo njega nema!?

Na kraju, g. TT, složiću se sa vama da sve gorepomenuto znaju sve ptice i sve kokoške u Srbiji. Odgovorite mi onda, svojim rečima, gde je vaš interes da – u pokušaju lociranja mene, tamo gde me nikad bilo nije – siđete ispod nivoa pernate živine?

ps. Da vam pomognem. Možda vas muči moj odgovor generalu policije, kome sam na ponudu da odem na gornji sprat MUP-a i upoznam Legiju, pred deset svedoka rekao: "Gospodine, ja nisam ni Beba, ni Čeda." Potom sam sa ekipom RTS-a uzeo zvaničnu izjavu od drugog generala i napustio objekat.


 

Komentari: Tatjana Tagirov


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST