Odgovor na repete staljinizam

"Moraćeš da staneš u red"; "Vreme" br. 860

Umesto da gosn Vasić, uhvaćen u grdnoj laži, mirno i pokajnički kaže čitaocima, redakciji i meni: "Sve što sam rekao o Tijaniću, slagao sam", Vasić – poznat kao doktor Votson minus Šerlok Holms – iznova kreativno dorađuje svoju laž.

Priznajem da nisam večerao u Klubu sa osobom sa kojom je izgleda kažnjivo večerati, već sam, recimo, ručao. Vascelo srpstvo zna da već pola veka Klub nije otvoren u vreme ručka. Naime, Buda u to vreme spava. Avaj, i da je otvoren, mene tamo ne bi bilo. Nisam ni u vreme ručka bio sa pomenutom gospođom. Da Vasiću uštedim trud, nisam sa dotičnom ni doručkovao. Dakle – sud, rešenje i globa, te da "Vreme" objavi presudu po kojoj je njen dr Votson obična, ali zvanična matora lažovčina.

P.S. Vasić kaže da bezmerno veruje demohrišćanskom lideru Vladanu Batiću. Iz toga zaključujem dve stvari. Prvo, konačno smo otkrili identitet onog jedinog glasača te bezbožničke stranke. Batić, naime, nije glasao za sebe. Zna da ne uživa sopstveno poverenje. Drugo, verovati Batiću nije prosta religioznost. To je test inteligencije.


 

Komentari: Zora Dowty,


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST