Informacione tehnologije >

Svetla Tokija

 

Tehnologija i moda

Na telefonu piše "Emporio Armani"

"Armani", jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti mode i dizajna, i Samsung Electronics, proizvođač mobilnih telefona, predstavili su mobilni telefon koji je nastao u zajedničkoj saradnji. Night effect, Emporio Armani Samsung mobilni telefon dizajnirao je Đorđo Armani, a prema najavama dve kompanije, telefon će zadovoljiti potrebe mladih koji vode aktivan i moderan život i za koje je muzika osnovni deo svakodnevice.

"Oni koji vole Emporio Armani obično vole i noćni život – vole da izlaze uveče, kada se noćna svetla u metropolama popale i kada ceo grad izgleda kao noćni klub. Za ovu mladu, opuštenu i druželjubivu grupu ljudi, mobilni telefon night effect je savršen asesoar. Pruža im mogućnost da budu u kontaktu sa prijateljima, izgleda moderno i šik, i sija kada je u aktivnom stanju, a napravljen je za lako korišćenje i slušanje muzike", rekao je Đorđo Armani.

Opremljen AMOLED ekranom i LED osvetljenjem koje se nalazi sa bočne strane telefona i daje crvenu, zelenu i plavu boju svaki put kada korisnik primi ili napravi poziv.

Ideja o LED osvetljenju nastala je prilikom posete Đorđa Armanija Tokiju, gde je nedavno otvorio desetospratnu prodavnicu, nazvanu Armani/Ginza toranj, koja je sa strane osvetljena dekorativnim svetlima u obliku bambusovog lišća. "Pariz je možda poznat kao grad Svetlosti, ali Tokio je noću Grad neonskih svetala. On zaista noću poseduje neku neverovatnu energiju, koju simboliše Emporio Armani. Glamurozan izgled na moderan način, za night effect mobilni telefon znači crnu sjajnu površinu", kazao je Đorđo Armani.

Gisung Čoi, predsednik sektora telekomunikacija u kompaniji Samsung Electronics, prilikom predstavljanja telefona rekao je da je siguran da će night effect redefinisati mobilno iskustvo mladih i modno svesnih osoba. "Dobro došli u kreativnu viziju koja briše granice između mode i tehnologije, ulazeći u novu high tech-chic eru", dodao je Čoi.

Telefon je upakovan zajedno sa Emporio Armani nakitom za telefon, slušalicama i tekstilnom torbicom koja liči na CD, a koju je takođe dizajnirao Armani.


 

Mediji: Elektronski časopis za mlade

Prošle nedelje predstavljen je Elektronski časopis za mlade, besplatna elektronska publikacija pokrenuta u saradnji Microsofta sa učenicima i nastavnicima srednjih škola u Srbiji. Ovo dvomesečno besplatno internet izdanje namenjeno je mladima uzrasta od 13 do 19 godina, i baviće se temama kao što su obrazovanje, muzika, strip, pozorište, izložbe, TV… Časopis je pokrenut u okviru Microsoftovog programa "Partner u učenju", čiji je cilj da pomogne u unapređenju obrazovanja u Srbiji kroz pružanje pomoći nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u primeni informacionih tehnologija.

Do sada je redakcija Elektronskog časopisa za mlade pripremila dva pilot-izdanja u kojima su svoje mesto našle brojne reportaže i intervjui sa poznatim ličnostima i mladim talentima iz oblasti muzike, a teme broja bile su "Tenis i mladi u Srbiji" i "Letnji raspust". Nagradni konkurs za zvanično ime novog elektronskog časopisa za mlade je u toku, kao i konkurs za saradnike časopisa, koji je otvoren za sve učenike srednjih škola u Srbiji.

Prva dva pilot-izdanja Elektronskog časopisa za mlade su na adresi www.microsoft.com/scg/obrazovanje/pil/casopis/casopiszaucenike.mspx


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST