Šta je sledeće

"Od čega se živi"; Vreme 941

Reći za nekog ko je do sada srušio tri vlade da se bavi isključivo ekonomijom, može biti smatrano za izjavu godine (koja je, istina, tek krenula ali teško da će ovo neko nadmašiti).

Reforma bankarskog sistema koju bivši guverner neprekidno prisvaja delo je šireg kruga ljudi. Kruga kome je Dinkić tada pripadao, ali kruga koji Dinkić nikako nije vodio. Interesuje me da li gospodin Obradović može da zamisli reformu bankarskog sektora s početka 2002. godine bez koordinacije sa tadašnjim ministrom finansija (Đelićem) i premijerom (Đinđićem)?

Pomenuti Mobtel je deo čisto politikanskog obračuna sa Karićem i to tek kada je Karić izbornim rezultatima svog populističkog nastupa počeo da ugrožava popularnost prvog pomirenja SPS-a sa "pobednicima" 5. oktobra (DSS-om i G17 tada).

A pominjati da neki stranački prvak ima saradnike u NBS-u predstavlja ili veliku uvredu za sadašnjeg guvernera Jelašića ili prijavu narušavanja ustavnog poretka, tj. nezavisnosti centralne banke.

I za sam kraj, kada se već napominje kako je "Dinkić interese države i naroda često stavljao iznad uskostranačkih interesa", molio bih za objašnjenje zašto je uz upotrebu najnižeg tabloidnog "novinarstva" srušena vlada Zorana Živkovića? Koliko se sećam, niko nikada nije izneo nijedno ideološko neslaganje sa pravcem u kom je oštećenu Srbiju (sa svežom ranom ubijenog premijera) vodila ta vlada. Jedina mana je

bila što je u njoj nije bilo mesta za "požrtvovanog" Dinkića. Posle toga dobili smo vladu u kojoj je bio Dinkić a koju je podržavao SPS; sada imamo vladu u kojoj je Dinkić i u kojoj je SPS. Sta je sledeće? Koja nam se sledeća kombinacija SPS-a i Dinkića sprema.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST