Stari roker

"Moralna anoreksija"; VREME 955

Iako se slažem sa svim što je u tekstu napisano o fenomenu "Velikog brata", sumnjam u autorove motive za učešće u dotičnom spektaklu. G. Čanak je profesionalni političar i pojavljivanja u medijima su deo njegovog posla. Ne verujem da je "osetio potrebu da nešto preduzme", već mi se čini da je iskoristio "Velikog brata" da ugrabi deo medijskog prostora. S obzirom na to da gaji imidž starog rokera koji otvoreno govori ono što bi neke njegove kolege rado prećutale, realiti šou je bio izvanredna prilika da se na nekonvencionalan način prikaže biračkom telu.

Po mom mišljenju, jedini pravi realiti šou u Srbiji je parlament. Opozicija ga blokira, dok režim tvrdi da zbog toga (i svetske ekonomske krize) ne može da vodi državu kako treba. A to je, zapravo, jedan srdačan zagrljaj u kome narodni poslanici ugodno provode vreme, a račun ide poreskim obveznicima.

Takođe mislim da "Vreme", kao nominalno nezavisni medij, ne treba da daje prostor političarima za lagane kolumne, već treba da ih svojim pitanjima motiviše da rešavaju probleme građana Srbije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST