Mafijaški hladni rat

"Opasne dedinjske veze"; VREME 956

Možda bi trebalo postaviti pitanje da li je rat između Srba i Hrvata završen, ili je sada prešao u sferu hladnoratovskih nadmudrivanja. Dok se srpska policija dići brojnim specijalnim nabildovanim sastavima, čak tri antiterorističke jedinice, za to vreme hrvatski obaveštajno-bezbednosni sustav reaguje promišljeno i mudro.

Da li je moguće da je igra oko Joce Amsterdamca (sic) jedna od obaveštajnih kombinacija HOZ-a (Hrvatska obaveštajna zajednica). Poput korisnih bakterija u čovekovom organizmu i svako društvo mora imati krimi milje kao svoj sastavni deo. I od loših ljudi se može naučiti kako ne treba živeti.

Istini za volju, verujem da za razliku od srpskog društva, Hrvatska i te kako kontroliše svoju kriminalnu zajednicu. Da li je Hrvatska danas evropska Kolumbija ili evropski Izrael?

Da li Hrvatska danas kontroliše kompletnu balkansku mafiju. Pođimo od Kosmeta. Na čelu šiptarske narko-države danas je HRVATSKI VOJNIK. Obaveštajne sustave obučavaju hrvatski instruktori. Bugarske mafijaške organizacije poslednjih 70 godina kao glavnog saveznika na Balkanu koriste proustašku emigraciju. Crnogorski narko-bosovi prodaju heroin dovučen sa graničnog prelaza Peć–Kula–Rožaje.

Danas sa svojim lukama Hrvatska je sasvim sigurno glavni uvoznik svih vrsta droge.

Postoji još jedna jako bitna činjenica. Vratimo se na rat u Hrvatskoj, 1991. godina. Brojni kriminalci i besposličari dolaze u Hrvatsku ne bi li branili mladu ustašku demokraciju. HOZ ih je pažljivo izabrao, mnogi su se sa hrvatskim pasošima vratili u svoje zemlje. Ratno drugarstvo i novi biznis povezao ih je u jednu moćnu i opasnu privredno-dilersku mrežu, kontrolisanu i usmeravanu od strane HOZ-a.

Koliko srpska bezbednosna služba prati ovakvu verziju? Na samo 30 kilometara od srpske granice svake godine se 15. decembra u Vinkovicma polažu venci na spomenik stranih dobrovoljaca. Mešavina starih skinhedsa, i plaćenih ubica, u skupim limuzinama sa još skupljim časovnicima. Da li su ubice morale da dođu bas iz Srbije. Da li je čovek koji zarađuje milione na dan, pao tako lako, kad mu jedna Holandija nije mogla dokazati nijedno ubistvo?


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST