<< VESTI | | 10.09.2009 09:34

 

Idemo dalje

Na evrospkom prvenstvu u Poljskoj košarkaši Srbije plasirali se u drugo kolo

Posle neočekivane pobede nad reprezentacijom Španije, koja je rasplamsala nadu da veoma mlad tim Srbije može daleko da dogura, i hladnog tuša protiv Slovenije, izabranici selektora Dušana Ivakovića pobedom protiv Velike Britanije plasirali su se u drugu fazu takmičenja. Iz Varšave „Orlovi" se sele u Lođ gde posle dva dana odmora u subotu igraju protiv domaćina Poljske koja je na šampionatu do sada odigrala iznenađujuće dobre utakmice. U novoformiranoj grupi F u koju su košarkaši Srbije preneli 3 boda nalaze se još Turska, Slovenija, Španija, Poljska i Litvanija.

„Odigrali smo tri utakmice u visokom ritmu, psihološki pali pritiv Slovenije, iako nije bilo potrebe. U trećoj smo dobili Britance koji su meču sa Španijom mogli da postanu iznenađenje evropskog prvenstva. Zasluženo smo pobedili i sada je na nama da se pripremimo za grupu od šest ekipa i da izborimo plasman u četvrtfinale", rekao je posle utakmice sa Velikom Britanijom Dušan Ivković.

Srbija od početka do kraja utakmice protiv Britanije pobedu nije dovodila u pitanje. Prednost je u prvom poluvremenu konstantno iznosila oko 10 poena, u durkom su srpski reprezentativci pojačali tempo te je na kraju rezultat iznosio 77:59. Najslabiji segment igre bio je šut za tri poena (22:4). Kao što repreznativci Srbije protiv Slovenije nisu imali snage ni umeća da preokrenu rezultat, tako ni Britanci nisu nalazali rešenja protiv dobro postavljene odbrane Srbije i napada sa raznovrsnim dodavanjima i spuštnajima lopte pod koš.

Kapiten nenad Krstić dobro je odigrao protiv Britanije i postigao 17 poena. „Pokazali smo izdanje od sjaja do očaja, a na kraju kada je bilo najvažnije došao je do izražaja i karakter koji ova ekipa poseduje. Niko ne očekuje da će biti lakše u nastavku, ali ja verujem da ovaj tim može da ide dalje i igra protiv svakog protivnika. Skauting za narednu grupu još nismo uradili, ali pred nama su dva dana bez utakmica i neće biti problema da se dobro spremimo. Poljska nam je pri tom najveća nepoznanica", izjavio je Krstić.

Srpski košarkaši su kao autsajderi otišli u Poljsku. Posle početne euforije na EP i otrežnjenja koje je sledilo, na kraju su se ipak rutinski plasirali u naredno kolo. Naviknuti na vrhunske uspehe košarkaša – kada se izuzme suša proteklih nekoliko godina – navijači gaje nadu da bi trenreski čudotvoac Dušan Ivković sa svjim mladim izabranicima mogao da priredi neko prijatno iznenađenje.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST