<< VESTI | | 06.02.2010 00:53


 

Barselona se ipak žalila

Nekoliko sati pre isteka roka Barselona je podnela žalbu na ishod utakmice u Beogradu koju je Partizan dobio sa 67-66

5. februar 2010.

Košarkaski klub Barselona ipak se, 5. februara kasno uveče, nekoliko sati pre isteka roka od 48 časova, podneo žalbu na ishod utakmice u Beogradu koju je Partizan dobio sa 67-66. Glavni argument u žalbi Barselone je tvrdnja da je "bilo nemoguće utvrditi sudbinu lopte posle šuta Pita Majkela".

Evroliga će, shodno proceduri, uputiti Partizanu i Barseloni kompletan materijal u kome je ključan dokument izveštaj sudijske trojke (inače nedostupan klubovima u uobičajenoj proceduri) a klubovi će imati rok od 24 sata da dostave svoje viđenje i argumente. Potom se predmet daje u ruke disciplinskog sudije (Patrik Granzon, Švajcarac) koji odlučuje da li će tražiti neke dodatne izveštaje ili ekspertize (na primer, misljenje sudijskog odeljenja Evrolige) ili smatra da odluku može doneti na osnovu raspoložive dokumentacije.

Ostajemo pri stavu izrečenom u jučerasnjoj informaciji: žalba Barselone nema valjanu pravnu osnovu jer se prigovara za odluku koja je subjektivnog karaktera i koja se ne može promeniti na osnovu video-snimka, pa sve i da je pogrešna. A nije.

O detaljima vezanim za ovu utakmicu čitajte u tekstu "Žalba 'Barse' bez izgleda".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST