<< VESTI | | 24.02.2010 23:58

 

Od 15.aprila: Sa "Spanerom" za Barselonu

Prvi let od Barselone do Beograda planiran je za 15. april, a u početku frekvencija će biti tri leta nedeljno

Barselona, 25. februar

Na današnjoj konferenciji za štampu avio-kompanije "Spaner", od skora u većinskom vlasništvu katalonskih investitora i katalonskih institucija, objavljeni su detalji o skoroj ekspanziji, zasad u zoni Mediterana a u perspektivi, za dve godine, u planu su i interkontinentalni letovi. Među novim destinacijama "Spanera" je i Beograd. Prvi let planiran je za 15. april, a u početku frekvencija će biti tri leta nedeljno, utorkom, četvrtkom i subotom sa mogućnošću povećanja ukoliko bude bilo potrebe. Feran Soriano, predsednik kompanije, rekao je u izjavi za "Vreme" da prodaja karata za Beograd preko interneta ide "više nego dobro" i da se očekuje rentabilnost linije.

Do danas popodne povratna karta iz Beograda do Barselone mogla je da se nađe za 89 evra. "Spaner" nije niskotarifna kompanija, ali pokušava da dobrom cenom konkuriše takozvanim "law cost" kompanijama dobrom uslugom i poletanjem i sletanjem na glavne aerodrome a ne alternativne do kojih prevoz često više košta nego sama avio-karta. "Spaner" danas direktno leti na 52 distanacije a posredno, preko svojih partnera u grupaciji "Star Alliance" stiže na više od 1000 destinacija. Jedan od prioriteta kompanije jeste pretvaranje aerodroma u Barseloni u takozvani "hub", veliko vazdušno raskršće u kome će putnici hvatati veze za svoje destinacije. Kompanija je najavila smanjenje flote sa 45 na 35 aviona, ali će svi biti moderni, uglavnom "Er-busovi".

Među novim destinacijama su, pored Beograda, još Zagreb (od 19.aprila), Venecija, Marsej, Istanbul, Teal Aviv, Alžir, Tanger i Marokeš. "Spaner" je dosad 80 odsto letova obavljao unutar Španije, sada želi da znatno proširi svoju ponudu za Evropu i Severnu Afriku. Kompanija je, inače, već godinama u stalnim gubicima ali planom koji je danas predstavljen novinarima predviđeno je da već 2012. zarada bude oko 30 moiliona evra.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST