<< VESTI | | 06.03.2010 18:41

 

Dejvis kup: Odluka u nedelju

Amerikanci smanjili vođstvo Srbije na 2-1 pa će odluka pasti u nedeljnim singl mečevima

To što su teniseri SAD dobili dubl i smanjili vođstvo Srbije na 2-1 i nije neko iznenađenje jer se u kalkulacijama oko ishoda meča njihovom dvojcu davala laka prednost. Iznenađenje je, međutim, što prvi poen Amerikancima nisu doneli blizanci Bob i Majkl Brajan, nabolji dubl sveta, već kombinacija Bob Brajan-Džon Isner. Patrik Mekinro, selektor Amerikanaca, odlučio je nekoliko sati pre meča da u dubl uskoči visoki Isner jer se Majkl Brajan, zbog stomačnih problema, nije osećao dobro. Ispostavilo se da je ova izmena, iznuđena ili taktička, sve jedno, iznenadila naš tabor jer su svi očekivali uigrane Brajanove. Ispostavilo se, međutim, da je visoki Isner odigrao sjajan meč, servirao je snažno i precizno i uopšte nije izgledalo kao da amerikčki par igra prvi put zajedno. Amerikanci su savladali Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića sa 2-1 (7-6, 5-7, 7-6, 6-3). Nikola Pilić, savetnik u našem timu, priznao je posle meča da bi bilo bolje da je igrao Majk Brajan:

"Njegov servis bi naši igrači lakše vraćali, Isner je servira veoma snažno i pogađao neverovatno precizno. Uprkos svemu, postojala je šansa ali je nismo iskoristili i ostaje da se sve reši u nedelju. Nadam se da će Novak dobiti Isnera u prvom meču i tako rasteretiti Troickog", rekao nam je Pilić.

Meč je trajao više od tri sata. Prvi set su dobili Amerikanci u „taj-brejku" u kome su naši imali 6-2 i seriju set-lopti... Drugi set pripao je našem dublu sa 7-5 a odluka je verovatno pala u trećem setu. Kod vođstva našeg dvojca od 6-5 u novom „taj-brejku" Amerikanci su servirali, Tipsarević je sjajno vratio lopticu i pogodio samu liniju ali je prethodno Zimonjić uzviknuo „aut" reklamirajući da je servis Amerikanaca bio van pollja... Sudija je uvažio „reklamaciju" koja je ispala na štetu našeg tima, dodelio poen Amerikancima koji su tako došli do 6-6 i u nastavku dobili „taj-brek" sa 10-8 čime su poveli sa 2-1 u setovima. U četvrtom setu napravili su „brejk" (gem na servis protivnika) kod 2-2 i dobili set a tim i meč sa 3-2.

"Nismo bili pripremljeni za kombinaciju Bob Brajan-Isner, ali su naši momci igrali dobro, odlučile su nijanse. Nismo iskoristili nekoliko lopti koje su verovatno odlučile meč, ali nemam šta da zamerim mojim igračima. Očekujem da ćemo do trećeg poena doći u nedelju već u prvom meču koji će igrati Novak i Isner", rekao je Bojan Obradović, selektor našeg tima.

Prvi meč u nedelju počinje u 15,00. Plasman u četvrtfinale već su obezbedili Hrvatska, potencijalnoi domaćin Srbiji u narednom kolu, pošto vodi sa 3-0 protiv Ekvadora, kao i Francuska i Češka koje vode istim rezultatom protiv Nemačke, odnosno Belgije.

O mečevima koji su odigrani prethodnog dana čitajte u posebnoj vesti.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST