<< VESTI | | 25.03.2010 22:29

 

Košarka - Evroliga: Dva spektakla u Areni

Posle poraza u drugoj utakmici, Partizan narednog utorka i četvrtka ima priliku da izbori plasman na završni turnir u Parizu

Drugo čudo se nije dogodilo, Partizan je u drugoj četvrtfinalnoj utakmici plejofa Evrolige poražen od Makabija sa 98-78, ali je ukupnim skorom 1-1 posle prva dva meča mnogo zadovoljniji naš šampion. U naredne dve utakmice biće domaćin, očekuje se da u ta dva meča "Arena" primi oko 45.000 gledalaca(!). Partizan će imati priliku da sa dve pobede stigne do "F4" u Parizu, tamo gde nije bio od Barselone 1998. kada se Evroliga još igrala pod okriljem FIBA.

Partizan se u drugom meču drzao dobro do sredine druge četvrtine kada se Makabi odlepio, pre svega zahvaljujući mnogo boljem šutu nego u prvom meču (28/39 za 2 poena, 7/15 trojke). Uz to Partizan je pokazao staru boljku-preveliki broj izgubljenih lopti, već do poluvremena bilo ih je 12 a u celom prvom meču 13. Poraz od 20 je ubedljiv, ali plejof je takav sistem da je sve jedno da li se gubi (ili dobija) sa jednim poenom ili 20. Važan je ukupan skor a on glasi 1-1 i šanse da Partizan vidi Pariz sada su veće bar za onoliko koliko je pre starta četvrtfinala favorit bio Makabi.

Najefikasniji igrači Partizana bili su Aleks Marić sa 16 i Dušan Kecman sa 14 poena dok su igrači Makabija Visnievski i Bluntental dali po 17 koševa.

U ostalim utakmicama Real Madrid je iznenadio Barselonu i pobedom u gostima 70-63 izjednačio rezultat na 1-1 i sada ima dve meč lopte u svojoj dvorani, baš kao i Partizan. CSKA je i drugi put bio ubedljiv protiv Kaha Laboral iz Vitorije (83-63) i bilo bi pravo čudo da ne stigne - po 8. uzastopni put! - na "F4". Olimpijakos je takođe veoma blizu jer protiv Prokoma vodi sa 2-0, drugi meč je dobio sa 90-73 ali se, kao i u prvom, prilično mučio. Poljski prvak je pokazao da nije zalutao u četvrtfinale.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST