Smanjenje administracije u Donjim organima >

Budžet za plate

Ima tome ihaha, biće decembar prošle godine, kako je MMF tražio, a Naši tvrdo obećali, da se smanji državna administracija za deset posto. Od tada prilikom svake posete MMF pita Šta je sa Tu stvar, a Naši vele, Samo što nije, i tako ta tema, sa taki rezultati, stigla do ovi’ letnji vrućina.

Kad je tema otvorena, mnogi i svi su se iznenadili koliko naši i razni leskovci imaju te administracije, na čije plate maltene odlaze kompletni lokalni budžeti. Naraslo to, umrežilo se, i postalo nezgodno za razmontiravanje, jerbo je i belodano i belocrno da su na te državne lezilebudatejedem jasle uglavnom i isključivo primani, i primaju se, razni, i iz razne partije bašibozluci.

Tek kad drugovi i razna gospoda, prilikom smene vlasti u lokalu, progovore o dostignućima na Tom planu One druge strane, do javnosti dođu informacije da je to Smanjenje administracije otišlo u svakojaki plus. Tako i, recimo, ovije dana u Kraljevu, nakon tuča i šamaranja, došlo do smene vlasti koju verifikovalo nadležno Ministarstvo. Umesto SRS, DSS, NS, priliku da upravljaju dobila Ona koalicija DS, SPS. Ovi Novi, koji su upravljali pre Smenjenih, prvo pa zapazili da je broj zaposlenih u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama dosegao toliki broj da na kraju trećeg kvartala u budžetu više neće biti para. Vele da samo u Kulturnom centru Ribnica, koje od ti poslova u ovoj godini imalo nekoliko izložbi i jednu promociju knjige, ima četiri puta, 22 ljudi, više zaposlenih nego 2000. Još uočeno, u sva kraljeva i ostala valjeva, da se izbegavaju nova zapošljavanja u administraciji lokalne samouprave, ali da su na udaru novih stručnjaka javna preduzeće i ustanove, jerbo je, iako su i ti poligoni stranačkog zapošljavanja na budžetima, ocenjeno da to nije pod prismotrom.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST