Vreme intervjua – Ratko Butorović i Dragan Đurić >

Posrtanje fudbala – Izrežirana ujdurma ili ujdurma bez režisera

Sa Ratkom Butorovićem smo razgovarali u bašti njegovog hotela "Park" u Novom Sadu, a sa Draganom Đurićem u poslovnim prostorijama njegove kompanije "Zekstra" u Zemunu. Obojica su se potrudili da ostave lični pečat na prostor kojim upravljaju: kod Butorovića je to mešavina baroknih elemenata sa pop kulturom, a kod Đurića je prisutna jednostavnost, svedenost, minimalizam u ogromnom prostoru njegove kancelarije.

I jedan i drugi mnogo polažu na modu: Butoroviću je modni uzor izvođač rep muzike Fifti Sent, a Đurić, kao deo modne industrije, takođe više voli ležerno oblačenje, ali u italijanskom maniru. Takođe, frizure su im na neki način zaštitni znak. I jedan i drugi su preduzetnici koji su se našli na čelu klubova koje žele da unaprede. Obojica se slažu da je Fudbalski savez Srbije veoma odgovoran za ono što se dešavalo u finalu Kupa Srbije pre nedelju dana i obojica se slažu da je potrebno da se sedne i razgovara.

Butorović misli da je u pitanju ujdurma; Đurić kaže da je sve izrežirano. I jedan i drugi su za striktnu primenu propisa. Obojica govore glasno. Butorović retko gestikulira, a Đurić to čini sve vreme.

Ipak, normalnog razgovora nema, i obojica, ušančeni u svojim poslovnim i fudbalskim tvrđavama, gledaju kako da se "odbrane" od neprestanih napada onog drugog.

U nastavku čitajte kako oni vide događanje u finalu kupa, neregularnosti u srpskom fudbalu i način na koji je moguće u budućnosti urediti stanje u klubovima i Savezu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST