Svirali bi Idoli

"To je nova Srbija"; VREME 1063

Ono što je Miloš Vasić u "Danasu" napisao o tekstu g. Šapera u "Vremenu" potpisujem, međutim, imam nešto da dodam. Bez obzira na to što savetnik aktuelnog predsednika misli da je Đokovićeva prevashodna preokupacija Srbija a naročito Kosovo, ja u to izražavam sumnju, odnosno, mislim suprotno. I moram da kažem da nije tačna Šaperova tvrdnja da je Novak postigao najbolji rezultat do sada, setite se naše Novosađanke Monike Seleš.

No, g. Šaper, koji je dobio izuzetan prostor u "Vremenu" (Žarkoviću, Žarkoviću... ?), analizira fenomen Đoković i ne nudi nikakvu perspektivu.

Ja nudim. Srušimo palatu "Albanija", jeste da je simbol Beograda, ali joj ni ime baš nije zgodno, i na tom mestu izgradimo teniski centar Novak Đoković. To bi bila diplomatska pobeda a pre svega patriotski čin, Đilas bi oprostio plaćanje komunalija, pošta bi štampala prigodnu marku a Telenor bi otvorio odgovarajući broj za humanitarnu i patriotsku pomoć.

Mama, tata i stric bi tapšali na već viđen način. Da se razumemo, volim tenis i navijam za Đokovića, ne sviđa mi se njegova gestikulacija a još manje ponašanje njegove lože.

Kompleks bi otvorio B. Tadić, dočekao bi ga predsednik profesionalnih tenisera Vuk Jeremić a na zabavi bi svirali Idoli.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST