URUČENJE DONACIJE: Milanka Jezdimirović, generalna direktorka "Dunav osiguranja", Dragutin Tričković, direktor Instituta majka i dete i Milica Slijepčević, PR "Dunav osiguranja"

Kompanija »Dunav osiguranje« >

Odgovorno prema društvu
i zajednici

Osiguravajuća kuća lider je na domaćem tržištu, a široj javnosti poznata je kako po poslovnim uspesima tako i po filantropiji i zalaganju da doprinese unapređenju kvaliteta života u svim sferama društva

Kao velika nacionalna kompanija, "Dunav osiguranje" ima posebnu odgovornost prema državi, klijentima i društvu u celini. Vođena politikom društveno odgovornog poslovanja, kompanija pomaže niz projekata različitih institucija, organizacija i pojedinaca u oblasti kulture, sporta i umetnosti, sa željom da deo ostvarenog profita vrati široj društvenoj zajednici. Isto tako, "Dunav osiguranje" poznato je široj javnosti kako po poslovnim uspesima tako i po filantropiji i zalaganju da doprinese unapređenju kvaliteta života u svim sferama društva.

Društvo i zajednica u kojoj kompanija posluje dali su veliki doprinos liderskoj poziciji "Dunav osiguranja" i zato ova nacionalna osiguravajuća kuća nastoji da im se oduži pružajući podršku i ulažući u najperspektivnije segmente zajednice. Društveno odgovorni rad kompanije "Dunav osiguranje" zasniva se i na pomoći onim oblastima društva kojima je podrška najpotrebnija, kako bi svi zajedno kvalitetnije živeli.

PRIORITET ZDRAVLJE DECE: Ove godine kompanija "Dunav osiguranje" nastavila je lane započetu praksu – donirala je sredstva za nabavku medicinske opreme Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić". Ovoga puta donacija je namenjena za nabavku "pacijent monitora", aparata koji služi za neinvazivno i invazivno praćenje vitalnih funkcija pacijenata i deo je savremene opreme odeljenja intenzivne nege. "Pacijent monitor" biće instaliran na Klinici za dečju hirurgiju Instituta, na kojoj se godišnje obavi oko 7000 operacija i intervencija. Imamo li u vidu i podatak da se na intenzivnoj nezi leči oko 800 dece s teškim hirurškim oboljenjima i urođenim fizičkim anomalijama, značaj ove donacije, svakako, postaje utoliko veći. Kroz prigodan i human vid obeležavanja još jedne godišnjice uspešnog rada i poslovanja, "Dunav osiguranje" je pokazalo da i na posredan način vodi brigu o svojim osiguranicima. Briga o zdravlju najmlađih pacijenata i poboljšanje uslova u kojima se leče su na prvom mestu za ovu kompaniju.

Podsećanja radi, prošle godine "Dunav osiguranje" je Dan kompanije obeležilo donacijom sredstava Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj za kupovinu endoskopske opreme. Zahvaljujući ovoj opremi već kod beba se mogu dijagnostifikovati urođene anomalije urinarnog trakta, a potom se pristupa i njihovom lečenju.

Osim pomoći zdravstvenim ustanovama u Beogradu, koliko god je to moguće, podrška u vidu donacija se upućuje i klinikama i bolnicama širom Srbije, pre svega u većim gradskim centrima, zbog broja bolesnika koje mogu da zbrinu.

Pomoć zdravstvu i zdravstvenim ustanovama, a posebno onima u kojima se leče najmlađi pacijenti trajno je opredeljenje kompanije. U "Dunav osiguranju" ističu da je briga o zdravlju i životu, kao vrhunskim ljudskim vrednostima, zaista na prvom mestu.

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU: Bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece je uvek goruće pitanje. Na unapređenju bezbednosti u saobraćaju rade kako nadležne državne institucije tako i svako ponaosob. Smatrajući da je ovo društveni problem koji se u kontinuitetu mora rešavati, kompanija "Dunav osiguranje" je pre dve godine pokrenula akciju "Dunav svici za bezbednost na ulici" namenjenu pre svega povećanju sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju, odnosno dece, koja se smatraju najugroženijom kategorijom.

U okviru ove akcije prošle godine donirano je 80.000 svitaca prvacima svih osnovnih škola na teritoriji cele Srbije. Svici su svetleći bedževi koji deci obezbeđuju bolju vidljivost na putevima, pa samim tim povećavaju i njihovu bezbednost. S obzirom da je akcija zaista naišla na vrlo pozitivne reakcije kako javnosti, tako i nadležnih organa, kompanija "Dunav osiguranje" odlučila je da i nova generacija prvaka dobije svoje svice. Tako je i ove godine donirano 80.000 svitaca, a akcija je obogaćena i edukativnim materijalom: interaktivnom igricom "Saobraćajko", edukativnim plakatima i rasporedom časova.

Bezbednost dece u saobraćaju jeste tema kojom se naša zajednica sve više bavi, ali ono što izuzetno raduje jesu rezultati ovih akcija, koji govore da je opao broj nesrećnih slučajeva stradanja dece u saobraćaju. Akcija je sprovedena u saradnji sa MUP-om, odnosno saobraćajnom policijom, i Ministarstvom prosvete. Zahvaljujući sinergiji svih učesnika, ali i velikoj podršci medija koji su pratili kompletnu akciju, kompanija je poslala jasnu poruku javnosti da je život najveća ljudska vrednost, a briga o njemu obaveza svih nas.

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: S obzirom da je ulaganje u mlade ljude, razvoj njihovih ambicija i kvaliteta jedna od osnovnih platformi društveno-odgovorne politike "Dunav osiguranja", sa velikim zadovoljstvom kompanija je prošle godine učestvovala u donatorskoj akciji koju je pokrenula Politika A.D. uz podršku Ministarstva prosvete – Zlatnik za učenike generacije. Naime, 1.711 učenika generacije na kraju školske 2009/2010. godine dobilo je vredne nagrade: albume sa kovanicama 25 najznamenitijih ličnosti u istoriji Srbije i knjigu sa pratećim biografijama.

Ulaganje u mladost vraća se višestruko. Mladi intelektualci su najbolji prezenteri pravih vrednosti iz Srbije, ali i budući profesionalci koji će naše društvo voditi nekim novim putevima uspeha. Kompanija "Dunav osiguranje" već tradicionalno pruža priliku budućim mladim stručnjacima sa završnih godina fakulteta, iz oblasti finansija i menadžmenta, da u kompaniji, kroz niz stručnih predavanja, saznaju sve što ih interesuje iz oblasti osiguranja, bilo da se radi o proizvodima ili o korporativnom funkcionisanju jedne tako velike osiguravajuće kuće.

Doček Nove godine donosi posebnu radost, a zaposleni u kompaniji "Dunav osiguranje" nastoje da tu radost iz godine u godinu uz paketiće podele sa decom sa posebnim potrebama. Veliko je zadovoljstvo zajedno se radovati i dočekivati naredne godine uz neke nove želje i nadanja da će doneti lepše i bolje dane.

Iako je pažnja u okviru društveno odgovornog poslovanja "Dunav osiguranja" najvećim delom usmerena na mlade ljude, ova kompanija ne zaboravlja ni naše najstarije sugrađane, tako da kroz brojne akcije pruža pomoć i podršku starijim licima.

PODRŠKA BUDUĆNOSTI: Kompanija "Dunav osiguranje" je uvek tu kada je potrebno da se podrže kolektivi i pojedinci koji postižu vrhunske rezultate, kada je potrebno doprineti očuvanju kulturne i nacionalne baštine i afirmisati ono što našu zemlju predstavlja u najboljem svetlu svetskoj javnosti, ali i kada je potrebno pomoći očuvanje životne sredine. Da "Dunav osiguranje" misli na budućnost govori i činjenica da je ova kompanija potpisnica predugovora o izgradnji solarne elektrane, koja je pre svega u funkciji afirmacije obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

U kompaniji "Dunav osiguranje" tvrde da se, kada postavite dobre temelje i imate tradiciju dugu gotovo jedan i po vek, možete nadati i svetloj budućnosti. Najveća nacionalna osiguravajuća kuća i jedan od najvažnijih privrednih subjekata u zemlji obećava da će i ubuduće raditi na širenju kulture osiguranja, obezbeđivanju dostupnosti osiguranja i razvoju uzajamnog poverenja između kompanije i klijenata. Sve aktivnosti biće u skladu sa svetskim standardima unapređenja poslovanja koje jačaju kompanijsku pouzdanost i sigurnost, ali uz maksimalnu podršku svima onima kojima je pomoć zaista potrebna.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

Zaposleni su najveća snaga

Snagu i lidersku poziciju "Dunav osiguranje" pre svega duguje svojim zaposlenima – profesionalnim kadrovima, koji imaju dva osnovna cilja: da budu na usluzi klijentima kompanije, ali i da daju značajan doprinos uspešnom poslovanju svoje matične kuće. Osim redovnih poslova kojima su zaposleni posvećeni, kompanija je karakteristična i po tome što okuplja radnike koje vezuju neka druga interesovanja poput sporta i umetnosti. "Dunavijada" već godinama unazad, tradicionalno, okuplja zaljubljenike sportskih igara, koji se nadmeću u različitim disciplinama i jačaju kako svoj takmičarski duh, tako i zajedništvo i pripadnost kompaniji. U "Dunav osiguranju" poniklo je i udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti – DUNAV ARS. Ovo udruženje je kuriozitet kako po tome što već dugo postoji i traje, tako i po tome što je otvorilo vrata svoje galerije i Kompanije brojnim drugim umetnicima.