Rezultati pretraživanja

1.

Bliske veze: Nezaobilazni toponim (Vreme 1586)

autor: Pavle Jakšić

 

O dve izložbe američkog slikarstva koje su sedamdesetih godina prikazane u Beogradu u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje jedna kultura", koji objavljuje "Vreme" u saradnji sa magazinom "Vitraž"
 

2.

Bliske veze: Sara u Beogradu (Vreme 1561)

autor: Pavle Jakšić

 

O neprevaziđenoj Sari Von i o njenim lepim uspomenama na beogradski Njuport džez festival 1973. godine u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje jedna kultura", koji objavljuje "Vreme" u saradnji sa magazinom "Vitraž"
 

3.

Šampanjac: Udovica Kliko (Vreme 1542)

autor: Pavle Jakšić

 

Bila je jedna od prvih poslovnih žena u istoriji i najbogatijih preduzetnika
 

4.

Bliske veze: Pevaću dok bude nesrećnih (Vreme 1538)

autor: Pavle Jakšić

 

O koncertu Reja Čarlsa u beogradskom "Pioniru" o kome se malo zna, njegovim strastima i intuiciji u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje jedna kultura", koji "Vreme" objavljuje u saradnji sa magazinom "Vitraž"
 

5.

Bliske veze: Na sunčanoj strani ulice (Vreme 1535)

autor: Pavle Jakšić

 

Smatra se da je Vojislav Simić učinio američki džez popularnim u Srbiji. O njegovim susretima sa legendarnim muzičarima, u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlja, jedna kultura" koji objavljuju magazin "Vitraž" i nedeljnik "Vreme"
 

6.

Bliske veze: Kum nezavisnog filma (Vreme 1532)

autor: Pavle Jakšić

 

Osobeno dete bruklinskog asfalta, veliki glumac svetske kinematografije, Harvi Kajtel nekoliko puta je boravio u Beogradu – u feljtonu Srbija i Sjedinjene Američke Države, dve zemlje jedna kultura, koji objavljuju magazin Vitraž i "Vreme"
 

7.

In memoriam – Bil Viters: Just the two of us (Vreme 1527)

autor: Pavle Jakšić

 

Autor kultnih pesama Ain’t No Sunshine, Just The Two of Us, Lovely Day, napustio nas je 30. marta . Ovo je uspomena na njega, u okviru feljtona "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlja, jedna kultura" koji magazin "Vitraž" objavljuje sa "Vremenom"
 

8.

Bliske veze: Lepota kreiranja (Vreme 1523)

autor: Pavle Jakšić

 

Džim Džarmuš, reditelj čiji je najnoviji film Mrtvi ne umiru na programu aktuelnog Festa, dva puta je bio u Srbiji. U ovom nastavku feljtona "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje, jedna kultura", koji realizuju "Vreme" i magazin "Vitraž", između ostalog, podsećamo na Džarmušovo gostovanje na koncertu Partibrejkersa
 

9.

Bliske veze: Beogradske noći kreolske boginje (Vreme 1514)

autor: Pavle Jakšić

 

Džozefina Bejker, slavna plesačica, koju su obožavali Pikaso, Kokto, Matis, koja je marširala sa Martinom Luterom Kingom, usvojila dvanaestoro dece i dobila najviše francuskih vojnih priznanja, bila je tri puta u Beogradu. Priču o njenom prijateljstvu sa pevačicom Sofkom Nikolić objavljujemo u okviru feljtona "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje, jedna kultura", koji realizuju "Vreme" i magazin "Vitraž"
 

10.

Kratki prilog za jednu biografiju: Milenin američki san (Vreme 1504)

autor: Pavle Jakšić

 

Uskoro će biti objavljene nove informacije o Mileni Pavlović Barili, u istraživanju umetnika i filologa Miodraga Kovačevića. Ovom prilikom objavljujemo neke od njih, u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlja, jedna kultura" koji realizuju "Vreme" i magazin "Vitraž"
 

Stranica 1 od 2 (11 rezultata)    na stranu od 2