Henkel Ceresit fabrika

Vreme uspeha! >

Poslovne vesti


Henkel Adhezivi: Investicije od 1,3 miliona evra

Od početka godine u Henkel Ceresit fabriku u Inđiji uloženo je čak 1,3 miliona evra u unapređenje šaržne linije, pakerice za pakovanje proizvoda od pet kilograma, kao i novu Ceresit ultrazvučnu tehnologiju zatvaranja džakova. Tu je i novo Ceresit pakovanje zahvaljujući kome su džakovi dobili novi izgled, procenat prosipanja i gubitka materijala sveden je na minimum, dok je istovremeno smanjena i količina prašine koja nastaje u procesu njihovog punjenja i pražnjenja. "Kao jedan od lidera u svojoj oblasti, sektor Adheziva kompanije Henkel, svoju poziciju shvatio je ozbiljno i svoj uspeh duguje upravo poslovanju orjentisanom ka održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju", kazao je Jovan Šarenac, direktor sektora Adhezivi.


Delta Agrar: Ostvareni ciljevi

Prosečan prinos sorti gala i breburn mariri red u voćnjaku jabuka Delta Agrara u Čelarevu u 2011. godini iznosi preko 70 tona po hektaru. Time je ostvaren cilj koji je ova kompanija postavila na početku izgradnje voćnjaka – da u petoj proizvodnoj godini bude ostvaren prinos jabuke od 60 do 70 tona po hektaru. Ove godine u voćnjaku Delta Agrara ukupno je proizvedeno preko 6000 tona jabuka. Veći deo ovogodišnjeg roda biće plasiran u izvoz, prvenstveno u Rusiju. "Planiramo da u Rusku Federaciju izvezemo 8000 tona jabuka, što je skoro duplo više u odnosu na prethodnu godinu. Osim Rusije, prisutni smo na tržištima zemalja u regionu, a u toku su pregovori o započinjanju izvoza na Bliski istok", rekao je Slobodan Košutić, direktor otkupa voća i povrća Delta Agrara. U 2011. godini Delta Agrar planira da otkupi 10.000 tona jabuka od individualnih proizvođača, što je takođe dvostruko više u odnosu na otkup u prošloj godini.


Filantropija: Sakura stipendije

Sa ciljem da podstakne izučavanje japanskog društva u Srbiji, JT International Marketing and Sales (član JTI grupe), u saradnji sa Ambasadom Japana, Konferencijom univerziteta Srbije i Studentskom konferencijom univerziteta Srbije, raspisao je konkurs za dodelu pet Sakura stipendija. Na konkurs (prva faza traje do 20. novembra) mogu da se prijave svi studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija univerziteta u Srbiji i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu. Sakura stipendija biće dodeljena onima koji napišu najbolji istraživački rad u vezi sa Japanom iz oblasti ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti, kulture, umetnosti i Kaizen menadžmenta.


Istraživanja: Pet najpoželjnijih

Istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela kompanija "My Idea" pokazalo je da bi građani Srbije najviše voleli da rade u kompanijama koje se bave telekomunikacijama, u onima u kojima se proizvode njihovi omiljeni brendovi, kao i onima koje doživljavaju kao idealne platiše. Među prvih pet kompanija našli su se Telenor, Telekom Srbija, Vip mobile, "Knjaz Miloš" i Coca-Cola. Za ispitanike su pored aktuelnih kompanija koje se bave telekomunikacijama, podjednako atraktivne i kompanije sa tradicijom. Tako se "Knjaz Miloš", zbog tradicije duge 200 godina i plata zaposlenih koje su iznad republičkog proseka, našao na trećem mestu. Takođe, za izbor idealnog poslodavca presudni su kreativnost koju kompanije pokazuju u svojim marketinškim kampanjama, mogućnosti profesionalnog usavršavanja, ali i brendovi koje proizvode.


Energetska efikasnost: "Sunce" u džepu

Mt:s i "Strawberry energy" (firma čiji su osnivači studenti Univerziteta u Beogradu) predali su Gradu Beogradu javni solarni punjač "Strawberry drvo", koji će služiti građanima da pune baterije svojih prenosivih uređaja. Mt:s je "Strawberry drvo", koje je 16. oktobra svečano otkriveno na platou ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić" na Zvezdari, poklonio u želji da se ukaže na značaj korišćenja obnovljivih izvora energije. Mt:s i mladi preduzetnici, omogućili su tako svim građanima da ubuduće besplatno dopune baterije svojih mobilnih uređaja, telefona, muzičkih plejera, tablet računara ili digitalnih fotoaparata na ekološki način, van svojih domova i kancelarija.


Banca Intesa: Intesa MAGNIFICA

U želji da nagradi ukazano poverenje klijenata, Banca Intesa je kreirala jedinstven koncept rada sa klijentima pod nazivom Intesa MAGNIFICA. Zahvaljujući personalizovanom pristupu, korisnici ovog do sada najprestižnijeg paketa proizvoda, dobijaju ličnu uslugu u svim ekspoziturama banke širom zemlje, uvek dostupnu pomoć u obavljanju svih finansijskih poslova i transakcija sa bankom, set posebno osmišljenih bankarskih proizvoda, atraktivne komercijalne uslove i maksimalnu uštedu vremena. U 20 odabranih ekspozitura klijente će dočekati i lični savetnici u diskretnim, izdvojenim prostorijama. Korisnici će imati na raspolaganju Intesa MAGNIFICA tekući račun, American Express Gold kreditnu karticu (uz 50 odsto popusta na godišnju članarinu), specijalnu kreditnu liniju i još specijalnih usluga i proizvoda.


USAID: Deset godina u Srbiji, 50 u svetu

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obeležava 3. novembra deset godina rada na razvoju u Srbiji. Od kraja 2001, USAID radi u partnerstvu sa Vladom Srbije i građanima na revitalizaciji zajednice, jačanju ekonomije, ustrojavanju sudova i državnih institucija. "Investirali smo 663 miliona dolara kroz razne projekte koji su podstakli investicije, stvorili nova radna mesta, doprineli jačanju medija, nevladinih organizacija i demokratskog društva", kazala je direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric. Samo Agrobiznis projekat stvorio je 5000 novih radnih mesta, pomogao prodaju proizvoda iz Srbije u vrednosti od 116 miliona dolara, obezbedio tehničku pomoć za stotine firmi i obučio 300 žena iz ruralnih područja u oblasti pisanja biznis planova. Ove godine, USAID je pokrenuo petogodišnji projekat u vrednosti od 22 miliona dolara.


Philips: Unaprediti infrastrukturu

Kompanija Philips u Srbiji i CESID objavili su rezultate istraživanja o kvalitetu života u gradovima Srbije. Detalji su predstavljeni na okruglom stolu na kome su učestvovali stručnjaci iz oblasti prostornog planiranja i osvetljenja, predstavnici lokalnih samouprava i javnih preduzeća iz Beograda, Novog Sada, Niša, Pančeva i Novog Bečeja. Prema rezultatima, sigurnost i bezbednost prvi su na listi prioriteta za poboljšanje kvaliteta života, za njima slede čistoća i upravljanje otpadom, potrošačka korpa, javni prevoz, putevi i parking. Blizu dve trećine građana tvrdi da se bolje oseća u svom gradu danju nego noću. "Stručnjaci za prostorno planiranje imaju zadatak da osiguraju da infrastruktura prati ekonomski napredak, kako bi se obezbedili sigurnost i kvalitetan život građana", istakao je Vojislav Radović, direktor kompanije Philips u Srbiji.


Wiener Städtische: Volonterski dani

Wiener Städtische osiguranje pokrenulo je projekat "Wiener volonterski dan" sa ciljem da promoviše i podstiče učešće svojih zaposlenih u inicijativama koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici. Akcija je deo programa korporativnog volontiranja Social Active Day, u okviru kojeg zaposleni jedan dan u godini posvećuju volonterskim aktivnostima, a koji naša matična kompanija Vienna Insurance Group, osim u Srbiji, sprovodi u još osam država regiona. U Srednjoj muzičkoj školi "Isidor Bajić" krajem oktobra održan je prvi "Wiener volonterski dan".


Konferencija: Press Media Summit

Drugi Press Media Samit regionalnih lidera novinsko-izdavačke industrije, koji se održava 16. novembra u beogradskom hotelu Continental. Cilj okupljanja je razmena mišljenja, stavova i iskustava o najbitnijim aspektima aktuelne situacije u štampanim medijima, o potrebi za unapređenjem saradnje i međusobnog informisanja, zatim unapređenje efikasnosti poslovanja i sagledavanje neposredne budućnosti unutar novinsko-izdavačke industrije. Očekuje se da će skup doneti važne smernice, koje će biti od koristi svim učesnicima ovog velikog skupa. Do 1. novembra je već prijavljeno preko 120 gostiju iz celog regiona.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST