Događaj >

Prolećni festival zdravlja

Ovog vikenda u Domu vojske Srbije u Beogradu počinje Veliki Prolećni Aqua Viva festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellnessa, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno-sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom… Slogan Prolećnog Aqua Viva festivala je "Budimo zdravi u zdravom okruženju", pa će veliki deo sadržaja i predavanja biti posvećen zdravstvenom turizmu, wellnessu, zdravlju i lepoti, ali i značaju prevencije. Za najmlađe će biti održana "Aqua Viva Junior olimpijada", na kojoj će učestvovati mališani iz mnogih vrtića. Družiće se sa maskotom Akvišom, a najspretniji i najtalentovaniji u sportskim disciplinama će biti nagrađeni. Zanimljiv će biti i "Moja kravica dečiji kutak", gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a najbolje radove će nagraditi zlatni sponzor Imlek. Javnosti će se predstaviti više od 60 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema u vezi sa zdravljem i zdravim životom, dok će u programima na bini učestvovati više od 1000 ljudi. "Našu manifestaciju svaki put posećuje više od 11.000 ljudi. Cilj nam je da što više ljudi dobije korisne informacije koje će im pomoći da unaprede zdravstveno stanje. Sigurni smo da će festival i ovoga puta okupiti veliki broj posetilaca", rekla je dr Mima Fazlagić, direktorka Prolećneg Aqua Viva festivala zdravlja i predsednica Nacionalne asocijacije za unapređenje i razvoj regenerativne medicine, koja je organizator manifestacije.

Specifičnost Prolećnog Aqua Viva festivala zdravlja je i u tome što će u okviru manifestacije biti održana i Prva konferencija Medical SPA Srbije, kojoj će prisustvovati veliki broj stručnjaka iz ove oblasti iz zemlje i inostranstva, a budući da je skup akreditovan, zdravstveni radnici će moći da dobiju bodove neophodne za obnavljanje licence.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada i socijalne politike, Sekretarijat za zdravstvo grada Beograda, Institut za imunologiju i virusologiju Torlak, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja Stari grad, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije, generalni sponzor je Aqua Viva, zlatni sponzor je Imlek, a sponzor je i Cryo-save.

Festival se održava u petak i subotu, 30. i 31. marta. Ulaz je besplatan, a zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST