Društvo >

Iznajmi muža

Odan i uvek nasmejan, slaže se sa vama u svemu, nikada ne kaže "zauzet sam", uvek počisti za sobom. Neko na koga uvek možete da računate. Udaljen samo jedan telefonski poziv. Muž? Dečko? Ljubavnik? Supermen? Ne, to je rentamuž.

Prva agencija za iznajmljivanje muževa na ovim prostorima otvorena je pre samo dve nedelje, a njen osnivač i vlasnik Nenad Pramenković kaže za "Vreme" da su Beograđani sve zainteresovaniji za njihove usluge. "Telefon nam stalno zvoni. Doduše, i dalje nas najviše zovu mediji, ima i onih koji žele da se zaposle kod nas, ali ima i dosta klijenata", objašnjava Pramenković.

Agencije ovog tipa postoje i u Americi i Češkoj, ali kako kaže Pramenković, u njegovoj je ponuda usluga bogatija jer, osim muža majstora, uključuje i muža kuvara, prijatelja za šoping, za izlaske, "parti domaćina", muža pecaroša koji vodi na izlet. Za sada najviše interesovanja ima za prijatelja za izlaske čija je cena 500 dinara po satu, zatim za rentamuža majstora (1000 dinara za 60 minuta) i za muža kuvara (700 dinara). Cenovnik se razlikuje od muža do muža, a najskuplji je muž majstor, jer on barata sa mnogo veština.

Svaki agent ima svoja zaduženja koja nisu striktno određena. Međutim, kod pojedinih klijentkinja je došlo do zabune pa su se neke od njih ponadale da će od agenata dobiti više od drugarskog saosećanja, ali vlasnik naglašava da ova agencija ne daje takve usluge niti će ih ikada davati. "Agenti su tu da obave svoj posao, da klijentkinjama prave društvo, popričaju sa njima, zabave ih i to je to. Ja sam to jasno istakao na sajtu", kaže Pramenković.

Agenciji se, po njegovim rečima, skoro javio čak i muškarac koji je tražio usluge prijatelja za izlaske. "Taman smo krenuli da mu objašnjavamo da je agencija namenjena damama da bi se na kraju ispostavilo da je on hteo samo da iznenadi drugaricu", dodaje kroz smeh Pramenković. On takođe napominje da muškarci mogu slobodno da zovu agenciju da pitaju za savet što je besplatno, a oni koji žele da iznenade svoje supruge angažovanjem nekog od agenata, dobiće specijalan popust.

U agenciji radi sedamrenta muževa od kojih najmlađi ima 19 godina, a njegov zadatak je da glumi prijatelja za izlaske. Najstariji je muž majstor koji ima 60 godina. Srednjih godina je muž sveznalica koji može, primera radi, da očisti kompjuter od virusa. U planu je širenje ponude pa se sprema muž transporter koji će voziti dame na željene destinacije i muž intelektualac koji može sa damama voditi razgovore o svemu.

Zbog sve većeg interesovanja vlasnik ove agencije je počeo da razmišlja i o zapošljavanju novih agenata. "Ljude sa kojima sad radim znam godinama, znam ih u raznim situacijama, tako da u njih imam poverenja. Da bih zaposlio nove ljude trebalo bi mi mesec dana, možda čak i više jer ovo je specifičan posao, i moram prvo da ih upoznam. U tome mi pomažu prijatelj advokat i prijateljica psiholog, koji odlično umeju da procene ljude. Kada oni ocene da je neko ok i da mogu dalje sa njim da radim, slede razgovori. Bitno mi je da znam šta je neko završio od škole. Ne treba mi neko ko je baš neobrazovan. Da l’ je oženjen da l’ nije, to nije bitno. Meni je važno da su ti ljudi komunikativni, da drže do sebe, da su spremni da pomognu, da se snađu u raznim situacijama", dodaje vlasnik Nenad Pramenković.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA