Knjige >

»Tajanstveni putnik« s juga

Promocijom u Zaječaru, zbirka brzih priča Tajanstveni putnik pisaca jugoistočne, južne i istočne Srbije, krenula je u svoju čitalačku avanturu. Zašto su priče "brze" objasnio je urednik izdanja Zoran Pešić Sigma, koji je u pozivnom pismu poslatom na adrese 50-ak autora tražio da one budu gotove za mesec dana, što je uglavnom ispoštovano, a u knjizi se našlo 28 proznih ostvarenja pisaca iz Niša, Zaječara, Pirota, Leskovca, Vranja, Prokuplja, Svrljiga.

"Od 28 priča, veliki broj pripada fantastici, egzistencijalizmu i drugim žanrovima. Tema je odlično obrađena, ima izuzetno kvalitetnih priča što pokazuje da se proza uspešno piše i u ovom kraju Srbije."

Urednik dodaje da je korice uradio Marko Stojanović, strip legenda iz Leskovca, a zanimljivo je da su autori svoje priče ilustrovali i sopstvenim crno-belim fotografijama.

Na prvoj promociji, priče iz zbirke čitali su domaćini: Miloš Petković, Ivan Potić i Stevan D. Jovanović, a Zoran Pešić Sigma poveo je na zaječarsku promociju i niškog autora Dejana Stoiljkovića, čije je Konstantinovo raskršće već doživelo dopunska izdanja i strip verziju. Tajanstveni putnik nastavlja promociju po gradovima odakle su autori, a niški izdavač radiće distribuciju ka Beogradu i Novom Sadu kako bi se i u ovim gradovima upoznali sa proznim stvaralaštvom juga, istoka i jugoistoka Srbije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST