Reagovanje >

Neprimereno pominjanje

"Industrija moždanih ćelija", Vreme broj 1329, 23. jun 2016.

Povodom članka "Industrija moždanih ćelija" (autor Zoran Majdin) objavljenog 23. 06. 2016. u nedeljniku "Vreme", u kome se u negativnom kontekstu pominje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, molimo da objavite sledeće saopštenje:

Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, povereni su, između ostalog, poslovi državne uprave koji se odnose na oblast predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja na teritoriji AP Vojvodine. U okviru svojih nadležnosti, ovaj sekretarijat putem javnih konkursa sufinansira opremanje navedenih ustanova obrazovanja i vaspitanja, kao i razne projekte usmerene na unapređivanje obrazovanja i vaspitanja na predškolskom, osnovnom i srednjoškolskom nivou.

U skladu s Pokrajinskom skupštinskom odlukom o pokrajinskoj upravi, visoko obrazovanje nije u nadležnosti ovog sekretarijata, već je u nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Stoga je pominjanje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u negativnom kontekstu u vezi sa odbijanjem zahteva grupe studenata Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, za finansiranje putovanja u Pariz, u najmanju ruku neprimereno, jer takav zahtev je mogao biti upućen samo Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

S poštovanjem,

pokrajinski sekretar Nyilas Mihály (Mihalj Njilaš)


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST