>

Izložba drugog ciklusa NELT edukativnog programa

Istaknuti medijski umetnik Niklas Roy, održao četvorodnevnu radionicu polaznicima programa

Završni događaj drugog ciklusa NELT edukativnog programa, koji kompanija NELT realizuje u saradnji sa Novom iskrom i Galerijom 12Hub, obeležilo je uručenje diploma polaznicima ovogodišnjeg ciklusa. Ovom prilikom predstavljena je publikacija o programu, kao i kratki film koji dokumentuje celogodišnji niz održanih predavanja i radionica. Specijalni gost programa bio je istaknuti medijski umetnik Niklas Roy iz Berlina. On je polaznicima NELT edukativnog programa održao četvorodnevnu radionicu iz domena dizajna interakcije u Galeriji Kolektiv u Beogradu. Radovi polaznika, kao rezultat ove radionice, predstavljeni su u okviru izložbe.

NELT edukativni program je još jednom na delu pokazao da partnerstva biznisa i kulture funkcionišu. Tokom programa je održano osam radionica, sedam javnih predavanja i niz studijskih poseta i mentorskih sesija koje je pohađao 21 student sa 12 fakulteta u Beogradu i Novom Sadu, a učesnicima ovogodišnjeg ciklusa se pridružilo i dvoje zaposlenih u kompaniji NELT, koji su izabrani na osnovu internog konkursa.

"Udruživanje NELT-a sa dve naizgled potpuno različite organizacije kakve su Galerija 12Hub i kreativni hab Nova iskra, samo po sebi govori da značaj ovog projekta prevazilazi standardne korporativne poteze u domenu društvene odgovornosti u Srbiji.

Drugu godinu zaredom smo pružili priliku talentovanim studentima da se kroz niz radionica, predavanja i mentorskih sesija upoznaju sa praktičnim znanjima i osposobe za započinjanje svojih uspešnih karijera", izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija NELT Grupe povodom svečanog otvaranja drugog ciklusa programa.

U proteklih godinu dana polaznici programa su imali priliku da se kroz timski rad upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, novih tehnologija i komunikacionih sistema, kao i da razmene iskustva i steknu praktična znanja iz domena dizajna i novih medija, kako bi se pripremili za svoje buduće profesionalne karijere. Njihovi mentori bili su istaknuti predavači iz Srbije, regiona i Evrope.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST