BAT započeo projekat prevencije dostupnosti duvanskih proizvoda maloletnicima

Kompanija British American Tobacco započela je projekat prevencije dostupnosti duvanskih proizvoda maloletnim licima, koji će realizovati kroz niz radionica u gradovima Srbije u saradnji sa kompanijom Moj kiosk Group i Nacionalnom organizacijom potrošača Srbije (NOPS).

Projekat koji ima za cilj dodatno podizanje svesti javnosti o potrebi sprečavanja dostupnosti duvanskih proizvoda maloletnim licima, samo je jedna od brojnih društveno odgovornih aktivnosti koje je kompanija sprovela ove godine, pomažući lokalnoj zajednici i pojedincima.

Projekat je usmeren na upoznavanje trgovaca sa načinima i zakonski dozvoljenim mogućnostima sprečavanja prodaje duvanskih proizvoda licima mlađim od 18 godina. Prva radionica, na kojoj je bilo reči o načinima kojima društveno odgovorne kompanije kao što su BAT i Moj kiosk Grupa mogu da doprinesu efikasnosti primene Zakona o duvanu, održana je u Beogradu, dok će se tokom naredne godine radionice održati i u većim gradovima Srbije.

British American Tobacco u Srbiji u potpunosti sledi globalnu politiku kompanije o prevenciji pušenja kod maloletnika, i podržava primenu zakona kojima se zabranjuje prodaja duvanskih proizvoda licima mlađim od 18 godina.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST