>

Izvinjenje i odgovor

Uspon i pad Dijane Hrkalović, "Vreme" br. 1577

Izvinjavamo se gospodinu Aleksandru Ljubičiću pomenutom u intervjuu sa Nebojšom Trbovićem, bivšim inspektorom Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, objavljenom u nedeljniku "Vreme" broj 1577 od 25. marta 2021, zato što nismo objavili njegov Odgovor u kojem demantuje tačnost informacija iznetih u intervjuu, a odnose se na njegov profesionalni rad u MUP-u. Razlog je gruba tehnička grešku koju smo napravili, pa sada objavljujemo Odgovor koji je u ime gospodina Ljubičića podnela advokat Nikšić M. Mirjana.

redakcija


Odgovor na neistinite informacije


Poštovani gospodine Švarm, obraćam Vam se kao punomoćnik gospodina Aleksandra Ljubičića iz Beograda, radi odgovora na neistinite informacije koje su objavljene u nedeljniku "Vreme" br. 1577 od 25. marta 2021. godine, u skladu sa čl. 83 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Naime, dana 25. 3. 2021. godine, u nedeljniku "Vreme" br. 1577, na stranicama 8–11, objavljen je tekst, intervju sa Nebojšom Trbovićem, bivšim inspektorom Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, koji potpisuje gospodin Vukašin Obradović. Takođe, predmetni tekst je objavljen i u elektronskom izdanju Vašeg nedeljnika, na internet portalu koji se nalazi na internet adresi https://www.vreme.com/cms/view.php?id=l 928870.

Na strani 8 pomenutog teksta navedeno je ime i prezime mog klijenta u kontekstu negativnih navoda i insinuacija vezanih za organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj je gospodin Ljubičić bio raspoređen.

Informacije sadržane u predmetnom tekstu, a koje se tiču profesionalnog radnog iskustva gospodina Aleksandra Ljubičića u Ministarstvu unutrašnjih poslova, i to, citiram: "Ljubičić je direktno došao po želji Dijane Hrkalović", "Doveden je iz neke policijske stanice.", "Jedino je Ljubičič otišao u Odeljenje za borbu protiv terorizma za običnog operativca, ali se i on kasnije dogovorio pa je dobio neko rukovodeće mesto.", jesu potpune neistine.

Sve neophodne činjenice koje potvrđuju neistinitost informacija objavljenih u Vašem nedeljniku proverljive su uvidom u rešenja o premeštajima, odnosno raspoređivanju gospodina Ljubičića.

Navođenjem neistinitog sadržaja, odnosno neproveravanjem objavljenih navoda, povređuju se lični i profesionalni integritet i ugled gospodina Ljubičića, te smatram neophodnim da Vas pozovem da ovaj tekst, kao odgovor na neistinite informacije, objavite u prvom narednom izdanju nedeljnika "Vreme", na istovetan način kao i tekst sa neistinitim informacijama: na strani 8 nedeljnika celokupnu sadržinu ovog pisma, sa naslovom: "Odgovor na neistinite informacije".

Takođe, pozivam Vas da ovaj tekst objavite i u elektronskom izdanju Vašeg nedeljnika, na istovetan način na koji ste objavili tekst sa neistinitim informacijama.

S velikim poštovanjem,

U Beogradu, 20. 5. 2021. godine

punomoćnik gospodina Aleksandra Ljubičića,

Nikšić M. Mirjana, advokat


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST