Vreme
VREME 563, 18. oktobar 2001. / VREME

Forum čitalaca nedeljnika "Vreme": 5. oktobar 2000 – 5. oktobar 2001 - da li je prekršen Ugovor sa Srbijom:
U suštini, pripreme se vrše. Valjda

Čitaoci "Vremena" su ocenjivali da li je ispunjen Ugovor sa Srbijom koji su lideri DOS-a potpisali pred izbore. Najupečatljiviji po manifestaciji nezadovoljstva je, čini se, set odgovora čitaoca koji se identifikovao e-mail adresom: novisadspirit@yahoo.com

Redakcija "Vremena" nagrađuje ga parom zimskih cipela pogodnim za zimske protestne šetnje i moli ga da se javi redakciji radi dogovora.

Komentari čitalaca "Vremena" na "vladine teme" variraju od dubokog nezadovoljstvo do navijačke euforije. Većina je, bilo da je zadovoljna, bilo da je nezadovoljna, odražavala dobro stanje duha. Sudeći po rečniku, obrtima i humoru, izgleda da je reagovala mlađa populacija. Najviše reakcija je došlo e-mailom.

Bravo, kraljevi! U ovome (otvaranje zemlje) vam niko ne može ni reč prigovoriti. Svaka čast! Kada biste u svemu bili kao u ovome, bili biste najbolja vlast u istoriji čovečanstva! (darko.se@eunet.yu)

Ma, sve ide kilavo i ići će još dugo tako. Mislim da nam SAD još nisu oslobodile sve pare. Nego, važno je da ne stoji. To i ne može brže. (savics@deltayu.com) Odlično urađeno zahvaljujući Svilanoviću i Labusu. (dbjanko@ptt.yu)

Svaka vaška iz DOS-a je postala ministar. (novisadspirit@yahoo.com)

U suštini, pripreme se vrše. Valjda. (brengio@hotmail.com)

Nije ispunjeno, a kad će ne znamo! (Gordan Gorunović, Beograd )

Urađeno sve obrnuto, a prodati su pomoćnici, zamenici i savetnici, telohranitelji i prijatelji. Svi u vladu! (Đurađ Brkić, Lazarevac) Još nisam video da je neki ministar sebi uskratio privilegije (Jugoslav Gorunović, Beograd)

Dosta su dobri lovci na SPS-ovce, ali zaboravljaju da će i oni uskoro biti lovina. Jedino je razlika što im se neće suditi u Hagu, nego će ih vešati po ulicama. (novisadspirit@yahoo.com)

Kontinuitet se dosta nastavio, što kaže Otpor "Mnogo ste isti". (mgrkavac@eunet.yu )

Šta je sa tajnim funkcijama (povezanost sa mafijom, npr.)? Za takve stvari čini se da nema zabrane... (clansman@yubc.net) Šta o tome kaže predsednik Koštunica? I Milošević je zamrznuo svoju funkciju u stranci. Treba ga podsjetiti na ono "Neću dozvoliti da me vlast promeni"... ha, ha... (mgrkavac@eunet.yu) Za ovo im Šešelj ništa ne smeta... (darko.se@eunet.yu)

Otišla jedna banda pljačkaša, a došla druga! (novisadspirit@yahoo.com)

U budućem broju objavićemo reakcije naših čitalaca na svaki od setova izbornih obećanja DOS-a. Verujemo da iz njih govori vox populi.

Priredio M. Milošević