TV manijak >

Pripreme na salašu

Neverovatna je količina medijskih događaja u vreme godišnjih odmora. Naši političari vredno rade na proizvodnji skandala ne razmišljajući kao običan svet o letovanju na moru ili planinama. Prvo su socijalisti (Bidžino i Banetovo krilo) napravili povratak u bazu. Ta famozna baza se skupila u Pinkiju, u slobodarskom Zemunu, mestu koje je pohodio jedan Le Pen, ali i mestu gde se redovno održavaju romski balovi. Snimci s kongresa zaista su ličili na nastupe Neđeljka Bajića Baje, pogotovu kada Bane neupadljivo aplaudira s tribina i ističe svoju kandidaturu. Omalena Slobina slika metnuta nekako previsoko simboliše nedodirljivost Velikog Vođe, ali i njegovu odrođenost od socijalističke baze. Dobro, Vođu više naročito ne fermaju ni druga krila SPS-a, pa će na sledećim izborima programi tih mini-socijalista biti predstavljeni kroz odnos prema Slobi. Setite se, komunističke frakcije sličan odnos i dan-danas imaju prema Drugu Titu.

Posle toga, na Duhove, policija je obeležila svoj praznik. Neki dobili sablje, Ministar najavio Nesalomive otkrivši organizovanim kriminalcima deo tajnog plana. Znači, od sada će se policajci ponovo maskirati u kriminalce, ali šta da radimo ako kriminalci počnu da se maskiraju u policajce – a to je moguća opcija, video sam je u jednoj epizodi "Profesora Baltazara" na B92. Uveče greškom pomešaju odela i ujutro običan čovek ne zna ko ga mlati, a ko ga štiti.

Bio je u međuvremenu i izbor za lepoticu Elit model looka. Devojčice su se pripremale na nekom salašu pored Novog Sada, bože me sačuvaj, kao ergela. S njima su bile i licencirane lepotice iz Bosne i Makedonije. One su se posle šetkale po nekom hotelu, izabrali su najlepšu i ona će valjda da zaradi velike pare. Ostale će morati da se snađu s lokalnim kreatorima i sponzorima. Predstoji mis Smederevske jeseni, Vršačke berbe, ili Budvanske rivijere.

Na kraju – grom iz vedrog junskog neba. Smenilo đenerala Pavkovića, a on se ne slaže s odlukom. Održao i pravu konferenciju za štampu, s novinarima, bilo vanredno na Pinku. Ja sam došao do određenih saznanja glede alkohola u Predsednikovom okruženju, što me podseća na rusku školu. Drago mi je da tradicija traje jer kad, na primer, zastavnik odlazi u penziju (a znamo da je zastavnik vojnička majka), uvek se dobro zalije. Pa zar ni koktel za đenerala? Ima čovek dovoljno kvadrature za pristojan prijem. Prema važećem PS-u, vojno lice ne bi trebalo ni da puši na javnom mestu, a ako baš mora, da se skloni negde u stranu. Takođe, vojno lice van kruga kasarne može da nosi samo male torbe ili uredno zapakovane pakete (k’o Perišić). Drugo važno saznanje jeste sklonost Predsednika da telefonira u sitne sate, ali kad je u pitanju bezbednost zemlje onda nema rano ili kasno, već samo – Razumem, i na izvršenje. Izgleda mi kao da je general Pavković završio kurs građanskog vaspitanja jer je prethodno u suočenju s Bojanom Lekić na RTS-u pričao o civilnom služenju i prigovoru savesti, a sad mi više liči na menadžera neke nevladine organizacije. Sve je on znao, sve ovo vreme, al’ se pretvarao – i sad deo američke administracije našao da ga smenjuje.

U turističkom raportu iz crne Gore na kanalu Yu info saznao sam da na primorju boravi rekordnih 5000 stranih turista. Je l’ se tu broje i Hrvati i Bošnjaci i Makedonci ili su sve pravi stranci što ne razumeju srpski? Pravim strancima možda nije skupo, ali ovim komšijama je verovatno kao i nama papreno. Zato se valjda toliko promoviše Grčka, a invaziju potkrepljuje podatak (iz istog raporta), da ponegde u Grčkoj možete da plaćate našim čekovima. Pa to ti onda i nije neko inostranstvo jer čekove samo ponegde primaju i na ovom našem moru u Crnoj Gori. Zamislite, još samo da ljubazni grčki prodavci nauče šta je to odloženo plaćanje, pa na poček, onda si stvarno kao kod rođene kuće. Ma hteo je nas Sloba jednom da ujedini, al’ džabe, deo američke administracije i tad nam je došao glave.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST