Distributeri – Hyundai >

Novi prodajni salon

Plan južnokorejske kompanije jeste da širenjem distributivne mreže u Srbiji poveća prodaju na 1250 automobila godišnje, a za proleće 2007. najavljuje otvaranje najvećeg centra u ovom delu Evrope

NAJVEĆI U SRBIJI: Najnoviji punkt Hyndaija

Predstavnici kompanije Hyundai Auto Beograd proširili su prodajnu mrežu otvaranjem 18. po redu prodajno-servisnog salona u Srbiji, površine 3000 kvadrata. U izgradnju salona Santa Fe, koji nosi ime po jednom od najprestižnijih modela ove južnokorejske kompanije, uloženo je oko tri miliona evra, a objekat je napravljen za 67 dana.

Vlasnik Santa Fe salona Sava Đorđević, koji je pre Hyundaija bio distributer KIA automobila za područje Srbije, kaže da su ga upravo ljudi iz ove kompanije preporučili za dilera automobila Hyundai. Đorđević je zadovoljan dosadašnjom prodajom: "Salon je uspeo da za manje od 70 dana rada proda oko 60 vozila, a plan je da se za godinu dana proda bar 500."

Direktor Hyundai Auto Beograd Slavc Habič kaže za "Vreme" da Santa Fe označava najviši standard Hyundaija u ovoj zemlji, jer građani na jednom mestu mogu da dobiju sve: automobil, rezervne delove, servisiranje na najvišem nivou, farbanje i limariju. Otvaranje salona je, prema njegovim rečima, početak ubrzanog širenja mreže kompanije, koja planira da u Srbiji bude među prvih deset po prodaji. "Hyundai će na proleće sledeće godine sagraditi svoj najveći centar u ovom delu Evrope, na Trećem bulevaru u Novom Beogradu. U julu i novembru ćemo otvoriti i prodajne objekte u Šapcu i Novom Sadu", najavljuje Habič. On navodi da je sada mesečna prodaja u Srbiji oko 100 automobila, a cilj je da se za godinu dana proda bar 1250 Hyundai vozila.

Prilikom svečanog otvaranja salona, prošle nedelje, predstavljen je Hyundai Santa Fe, automobil treće generacije, čiji je razvoj trajao 26 meseci i koštao oko 155 miliona evra. Ovaj automobil je i najskuplji u salonu i košta 35.000 evra.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST