Doživljaj stvarnosti

"Zvanično akreditovani"; "Vreme" br. 858

Gospodine doktore Mišo Đurkoviću,

naprosto ne mogu da verujem da ste napisali to što ste napisali.

Da li ste redovan čitalac "Vremena"? Čisto sumnjam, kao što sumnjam i da ste pomenuti članak uopšte pročitali. Više mi liči da vam je neko preneo od nekog ko je njemu preneo itd. Jer da jeste, znali biste da su tekstovi u kolumni "Lisica i ždral" samo fikcija. Mi poštovaoci lika i dela Ljube Živkova u njima beskrajno uživamo i pravimo se da verujemo da su istina, ali to je neka druga priča. Nažalost, vi fikciju doživljavate kao stvarnost.

Čak i da je sve istina iz pomenutog članka, ono što najviše pada u oči je to da vi, kao doktor nauka koji se bavi istraživanjem i radi u jednoj tako važnoj organizaciji, ne zna da se ispitivanje javnog mnjenja nigde i nikada nije vršilo nad uzorkom od šest miliona ljudi, koliko, cela Srbija ima stanovnika. Nije da se ne dešava, ali se to zove referendum.

Zato kada nešto ne znate i uz to ne razumete, onda je bolje da ćutite kako vam se ne bi desila priča sa Betovenom i Šopenom, koju definitvno neću da vam objasnim. Samo ću vam reći da užasno liči na vaše pismo.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST