Vreme
VREME 994, 21. januar 2010. / NEDELJA

Domaćin Dragan Marković Palma:
Sobe za mladence

Kad sebe je gradonačelnik Jagodine, et republički poslanik i jednoglasni lider Jedinstvene Srbije – čini se kad je pripoved’o da je Koštunica najbolji premijer svih vremena – rek’o da je on politička budućnost Srbije. Bezbeli i bez ostatka došlo to vreme. Nekadašnji Arkanov potpredsednik i poslanik postao je nezaobilazni plus ujedinjujući faktor Vladajuće koalicije. Tome da je Politička budućnost i Sve što Sleduje se definitivno ne može prići. Uostalom, kapu mu je skinuo i sami predsednik Tadić, jako na Palminom Izbornom Solističkom koncertu u Sava centru, kad ono rek’o, Hvala vam, gospodine Markoviću, i kad gospodin Marković – pred diplomatski kor, lideri Koalicije na vlasti, 4000 delegata koji ga jopet izaglasali za predsednika Jedinstvene Srbije kad su seli u autobuse kojima su dovedeni – poneseno izjavio da svuda i na svakome mestu priča kako je Tadić najveći predsednik svih vremena.

Ondak i posle take verifikacije gospodin Palma, koji bi, zbog tu Evropu i taj naš Identitet, mog’o promeni nadimak u Bukva, Oraj, Mušmula, oli nešto drugo od naše flore i faune, nastavio demonstrira tu Političku budućnost. Prvo što uradio je da je zađaba, i kao predvodnik, odveo preko 100 seljaka iz Jagodinu pravo u Beč i pravo u hotel sa pet zvezdica da vide tu Evropu i da to posle u Srbiji primenjivaju. Još se utisci nisu opričali po prelima i poselima, a gospodin neka bude Bukva doneo jošte jednu inicijativu. Prošlog vikenda, ili će biti neki radni dan, otvorio nove domove kulture u selima Deonica i Voljevče. Na svečanosti, na kojoj su svi prisutni imali besplatno jelo i piće, gospodin neka bude Mušmula istak’o da je to 36. i 37. dom kulture koji je izgrađen sredstvima grada, i da je svaki dom opremljen sa 250 kompleta za jelo, stolovima i klupama, rashladnim uređajima i kuhinjama za organizovanje svadbi i drugih svečanosti, i da tako želi da stimuliše mlade da se žene i udaju i imaju potomke. U tu priliku gospodin Prvi domaćin obeć’o da će grad snositi troškove svadbi za mladence starije od 30 godina, da jednom od mladenaca, ako ne rade, sleduje pos’o, kao i 200 evra mesečno za svako dete.

Za sve i zađabe pevali Lepa Lukić, Olja Karleuša i Era Ojdanić, koji prisegnuo da će i dalje i kol’ko treeeba pevati zađabe. Prvi domaćin još i sve obavestio da svaki dom kulture ima i svečanu binu, garderobu za učesnike, sobu za mladence, da će sva deca ići zađabe na letovanje... Već na zađabe veselju bilo zainteresovani’ za zađabe svadbu, a kako je Politička budućnost gospodina Bukve belodana Sadašnjost, ne treba sumnjati da će on i lično bude zađabe kum. Mada ne treeeba skrajnuti da bi tu ulogu, u ime Stabilnosti Koalicije, mog’o preuzme neko od lidera Koalicije na vlasti, recimo predsednik Tadić, a u tu situvaciju bi pod obavezno valjalo računati na neposredan doprinos neumornog Prvog zamenika, potpredsednika Vlade, ministra Unutrašnjih poslova gospodina Dačića.

D. Todorović