TV manijak >

Prokleta avlija

Ceca i Šveca ulaze u kuću velikog Arkana! Kamere su svuda, ispred njih je crveni tepih, pred kuću stižu u maskirnom džipu. Kamera prati Cecu i Švecu dok izlaze iz vozila, vidimo krupan plan nožnog članka na kojem će se nalaziti famozna ogrlica. Posle neverovatnih pregovora, spletki i astronomskih cifara, konačno je rešeno koja će od televizija sa nacionalnom pokrivenošću prenositi ovaj rijaliti spektakl. U igri su bili Pink i Prva, program će trajati tačno osam meseci i zvaće se "Moja desna nogavenčana za policiju!" Prvo će Ceca i Šveca u prisustvu sudskog izvršitelja pred kućom još jednom formalno priznati krivicu – da bi auditorijum shvatio svu težinu ovog priznanja da su krale pare, a potencijalni kriminalci poželeli da nikada ne dođu u sličnu situaciju. Na ekranu je znak RRA koji pokazuje broj 18 jer maloletna lica ne bi smela da gledaju ovako surovo kažnjavanje i mučenje samohrane majke.

Posle istorijskog "Da" dolaze pred ulazna vrata, ona koja pamtimo iz akcije "Sablja" jer su tamo dežurala maskirna lica. Tamo službenik čeka sa opremom i famoznom nožnom narukvicom. Na kraju crvenog tepiha je kraljevska fotelja na koju prvo seda Ocokoljićka, oko njene nogice se maje službenik MUP-a. Posle nje seda Ceca i uzbuđenje raste, dok lepuškastom policajcu očigledno drhte ruke. Ceca je nasmejana, šali se i kaže: "Ovo mu dođe kao drugi brak, samo na određeno vreme." Šou će imati redovan dnevni pregled gde na ogromnim ekranima pratimo analizu kretanja Cece kroz kuću, kao i dužinu boravka u određenim prostorijama. Sestra najveći deo vremena provodi pred televizorom kao pasionirana ljubiteljka turskih i latino serija. Svakoga dana, u isto vreme, Ceca ima običaj da izađe na prozor svoje vile i kratko mahne obožavaocima iz zemlje i sveta koji se okupljaju, mašu, ostavljaju poruke i poput hodočasnika čekaju taj mali pokret rukom iza zavese – slede ovacije. Tokom kazne Ceca postaje aktivna blogerka i na Fejsbuk sajtu njen profil postaje najpopularniji. Ima dovoljno vremena da odgovori svim obožavaocima, a najavljuje se i novi, povratnički album – Osuđena, koji će se u prodavnicama pojaviti tačno na dan isteka kazne. Verni obožavaoci se nadmeću u nagradnoj igri čija glavna nagrada predstavlja odlazak u posetu Ceci i Šveci – u kućnom pritvoru. Mili za album kaže da će biti – bomba!

TV-šou poziva Jovanku Broz kao stručnog komentatora, jer iz sopstvenog iskustva Jovanka govori kako je to biti u dobrovoljnoj izolaciji. Neimenovani izvori svaka tri meseca obaveštavaju javnost o toku otplate kredita na famoznih milion evra. U grafičkom prikazu gomile para koje Ceca i Šveca vraćaju vidljivo je smanjenje da bi na kraju kazne ekonomski stručnjaci utvrdili da je Ceca u stvari zaradila robijajući! Predstavnici tužilaštva sa radošću tvrde kako je to "vraćanje Cecinih finansijskih tokova u zakonske okvire"! Nekoliko banaka će diskretno svojim klijentima ponuditi bail-out proizvode, svojevrsne kreditne aranžmane namenjene uplati jamstva ili kaucije. U lepom spotu – devojčica i dečak se igraju i kažu batici sa kajlom obrijane glave – Čiko, imaš li i ti narukvicu?

Dodatno uzbuđenje će u ovom televizijskom programu biti vanredne situacije, kada sestre sticajem okolnosti moraju da nakratko napuste kuću. Ovi događaji će se najavljivati danima, a gledaoci će putem SMS-a pogađati koja je svrha izlaska. U javnost će po Legijinom modelu već posle prvih 100 dana dospeti delovi autorizovane biografije koja postaje bestseler.

Nakon strahovitog pritiska javnosti, Cecine komšije su se odrekle dela svojih dvorišta – da bi sestre imale malo dvorište u kojem gaje povrće, šetaju i piju kaficu. Njihova vila, gle čuda, nema dvorište pa su osuđenice lišene onoga što ima svaki, pa i najbedniji robijaš – zatvorske šetnje. Humanost je pobedila, konačno dašak svežeg vazduha za utamničene lepotice.

Na kraju ovog imaginarnog programa, čiju uvertiru već gledamo, podsetiću cenjenu publiku da je istih deset meseci dobio i čovek koji je napao i povredio snimatelja B92 Boška Brankovića. To je onaj lik u šortsu sa futrolicom oko vrata koji je snimljen tokom napada i udarca. Posle tri godine suđenja (šta je to spram Cecinih osam) ovaj nasilni karakter će poput Cece i Švece da odleži na gajbi, a državi nije dužan ni dinar. Boškovo koleno i dostojanstvo svih novinara u Srbiji ne vredi ama baš ništa. Zahvaljujem se pravosuđu na ovoj šamarčini koju smo od njih popili. Shvatio sam poruku – menjam kanal!


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST