U.S. Steel Serbia >

Odgovornost je svakodnevni posao

Cilj je da se podigne svest o potrebi da se očuva životna sredina. Svakoga dana Čuvari životne sredine kompanije U.S. Steel Serbia brinu o zaštiti vazduha, zemlje, vode i znalački upravljaju otpadom. U.S. Steel Serbia deli svoje bogato poslovno iskustvo u kreiranju strategije korporativne društvene odgovornosti, pritom posebno uzimajući u obzir potrebe lokalnih zajednica

Sa nedavno najavljenom investicijom u konstrukciju Postrojenja za upravljanje otpadom, U.S. Steel Serbia je postala prepoznatljiv lider u oblasti investicija u zaštitu životne sredine. Od dolaska U.S. Steel korporacije u Srbiju investirano je oko 100 miliona dolara u jedan cilj – zaštitu okruženja za buduće generacije. Zaštita životne sredine i očuvanje zdrave okoline, zajedno sa bezbednošću na radnom mestu i dobrim odnosima sa susedima i lokalnom zajednicom, predstavljaju najvažnije poslovne smernice za zaposlene ove kompanije i služe im kao vodilje. U.S. Steel Serbia je od 2003. posvećena sistematskom radu na unapređenju postojeće opreme, pri čemu se takođe investira u nove tehnologije. Investicijama u savremenu opremu i postrojenja dodajmo i ulaganja u obuku zaposlenih u U.S. Steel Serbia, što važi i za one u sektoru Zaštita životne sredine i za zaposlene u proizvodnim i neproizvodnim celinama. Cilj je podizanje svesti o potrebi očuvanja životne sredine. Svakodnevno, Čuvari životne sredine iz U.S. Steela rade na očuvanju zemljišta, vazduha, vode i na upravljanju otpadom (uključujući smanjenje količina generisanog otpada i uvećanje nivoa recikliranog otpada).


Nova odgovorna kompanija

Investicije u zaštitu životne sredine sigurno predstavljaju najbolji način iskazivanja ove brige u praksi. U martu ove godine počela je izgradnja prvog sertifikovanog Postrojenja za upravljanje industrijskim otpadom i za skladištenje otpada. Vrednost investicije je 22 miliona dolara, uključujući i postrojenje za recirkulaciju otpadnih voda. Zahvaljujući ovoj investiciji, neće biti ispuštanja otpadnih voda iz postrojenja. U nastojanju da sačuva prirodne resurse, kompanija je otišla i korak dalje, realizujući investiciju koja je usmerena na smanjenje količine vode koju koristi u proizvodnom procesu. To će omogućiti realizaciju proizvodnje sa smanjenom ukupnom količinom vode koju uzima iz Dunava za oko 40 procenata.


Sledeći strategiju korporativne društvene odgovornosti
U
.S. Steela

U kreiranju korporativne društvene odgovornosti U.S. Steel Serbia se oslanja na bogato poslovno iskustvo baštinjeno u Americi već više od 110 godina, a pritom vodi računa o potrebama lokalnih zajednica. Svesni činjenice da se zajednice u kojima posluje razvijaju zajedno sa njima, želja kompanije je da bude dobar komšija i partner povezan neraskidivim vezama sa lokalnom zajednicom. Na ovaj način rođen je projekat "Stvaramo veze koje traju". On spaja namere U.S. Steel Serbia da svoje aktivnosti i podršku usmeri ka deci, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, sportu i lokalnim kulturnim događajima. Rezultat toga je investicija veća od 11 miliona dolara data kroz projekat u Smederevu, Šapcu i Kučevu. Nekoliko desetina škola je dobilo opremu (nameštaj) i kompjutere, bolnice i sportski klubovi za njih neophodnu opremu, a lokalni festivali podršku u izvođenju svojih planiranih aktivnosti.


 

Koncept volontiranja U.S. Steel Serbia

Kao član zajednice u kojoj živimo svesni smo činjenice da donacije i sponzorstva nisu jedini način na koji možemo da doprinesemo njenom razvoju. Zbog toga podstičemo naše zaposlene da se angažuju u akcijama u kojima će svojim radom doprineti zajednici. Na zaposlene smo posebno ponosni, jer shvataju značaj angažovanja i prihvataju inicijative koje se pokreću u sferi društveno-odgovornog poslovanja. Svake godine je sve više onih koji žele da daju lični doprinos akcijama koje sprovodimo i koji svoje slobodno vreme koriste kako bismo pomogli lokalnim zajednicama. Mišljenje zaposlenih o akcijama koje sprovodimo veoma nam je važno. Zbog toga smo i prošle godine sproveli istraživanje o temama koje ih zanimaju i akcijama u kojima bi voleli da učestvuju. Kao rezultat toga, ove godine 4. juna imali smo oko 600 volontera na lokacijama u Smederevu, Šapcu i Kučevu, koji su uređivali parkove i školska dvorišta. Naši zaposleni učestvovali su i u akciji "Naš Beograd" i zajedno sa volonterima iz najvećih srpskih kompanija uređivali Kalemegdan i dvorište MNRO Stari grad "Živimo zajedno". U narednom periodu ostajemo posvećeni lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo kroz podršku inicijativa koje za cilj imaju dobrobit ljudi koji u njoj žive, kaže Nemanja Brković, direktor Komunikacija U.S. Steel Serbia.


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST