Vreme
VREME 1302, 17. decembar 2015. / VREME

 :
Demanti

"Svi premijerovi ljudi", "Vreme" br. 1301

U broju 1301 časopisa "Vreme" od 10. decembra 2015. godine objavljen je tekst pod naslovom "Svi premijerovi ljudi" gde je navedeno više neistinitih i neproverenih informacija koje se odnose na rad kancelarije advokata Nevene Veselinović. Tačnije, na strani 7 pomenutog teksta navodi se sledeće:

"...advokatska kancelarija njegove supruge Nevene znatno je uvećala svoj portfolio i uticaj tako što su mnogi korporativni klijenti ‘prešli kod njih’ u poslednje tri godine kao i značajan broj javnih preduzeća." Dalje, u širem negativnom kontekstu u tekstu se navodi i "...poslovni prostor iznajmljen kod Dipos-a."

Napominjemo da su napred citirani navodi novinskog teksta neistiniti i nepotpuni i da kao takvi predstavljaju povredu člana 9. Zakona o javnom informisanju i medijima, koji reguliše obavezu novinarske pažnje gde su urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost. Pre objavljivanja ovih informacija niko od novinara redakcije časopisa "Vreme" nije kontaktirao advokata Nevenu Veselinović u cilju dobijanja tačnih i potpunih informacija, a ukoliko su te informacije preuzete iz drugih izvora ili drugih medija, urednik i novinar su bili dužni da preuzete informacije, ideje i mišljenja prenesu verodostojno i potpuno, kao i da navedu i naziv drugog medija ili izvora.

Na osnovu navedenog, a u skladu sa članom 83. Zakona o javnom informisanju i medijima imajući u vidu da objavljene informacije predstavljaju povredu prava i interesa advokata Nevene Veselinović, zahtevamo da se bez naknade, u narednom broju časopisa "Vreme", na istoj strani broj 7, gde su objavljene neistinite, nepotpune i netačno prenete informacije, objavi sledeći odgovor (demanti):

"Advokat Nevena Veselinović ne sarađuje ni sa jednim javnim preduzećem.

U okviru advokatske kancelarije Veselinović posluje 7 advokata zajedno sa 10 ostalih saradnika.

Nijedan korporativan klijent ‘nije prešao kod njih’, a ukoliko je počeo da sarađuje sa advokatskom kancelarijom Veselinović, nije prestao da sarađuje sa svojim ranije angažovanim advokatskim kancelarijama.

Advokatska kancelarija Veselinović je prva i jedina javno objavila Ugovor o zakupu poslovnog prostora sa preduzećem Dipos, te za prostor od 192 kvm plaća iznos na ime zakupnine od 290.000,00 RSD mesečno, što svakako ne predstavlja privilegovanu cenu."

Nevena Veselinović