Poslovne vesti

 

Globalna usluga

Publicis Groupe SA, četvrta po veličini komunikacijska grupa u svetu, nedavno je kupila grupaciju Bcom 3 u čijem sastavu se nalazi Leo Burnett, D’Arcy, Starcom i drugi. Proširenjem globalnih usluga grupacija Publicis otvara novo poglavlje u istoriji svog poslovanja.

Od jula ove godine, u sastavu Publicisa naći će se i Saatchi & Saatchi.

Publicis je kreirao novi komunikacijski koncept pod nazivom Holistic Difference, koji generiše nove nivoe uticaja u kampanjama kao što je Euro 2002, informativna kampanja za Evropsku Centralnu Banku i 12 nacionalnih centralnih banaka euro zone.

Publicis je u 2002. godini ostvario prihod od 14,9 milijardi eura i neto profit od 181.000.000 eura.

Sto odsto HP

Kompanija Hewlett-Packard objavila je da je registrovala predstavništvo u Jugoslaviji.

Ova odluka zasnovana je na činjenici da rastuće potrebe jugoslovenskog tržišta za rešenjima i proizvodima informacionih tehnologija mogu na pravi način biti zadovoljene jedino potpunim lokalnim prisustvom. U jugoslovensku firmu uložen je 100 odsto kapital kompanije Hewlett-Packard.

U fazi razvoja i integracije u evropske i svetske trendove, u kojoj se Jugoslavija nalazi, Hewlett-Packard d.o.o. je u mogućnosti da svim segmentima društva: privredi, infrastrukturi, upravi, energetici, zdravstvu, i drugima ponudi konsalting i konkretna rešenja iz oblasti informacionih tehnologija.

SAP u Jugoslaviji

Propagirajući svoj koncept nove "nove ekonomije", nemačka softverska firma SAP otvorila je predstavništvo u Beogradu. SAP nudi kompletna softverska rešenja za funkcionisanje preduzeća, ima više od 30.000 zaposlenih i posluje u više od 50 zemalja u svetu za klijente poput Koka-kole, Vodafona, Šela, BMW-a, Nestla, dok u Jugoslaviji njegova rešenja koristi Sintelon. Dolazak SAP-a može se posmatrati i kao pripremanje terena za nastup velikih stranih firmi na domaćem tržištu, ali i kao signal da se domaća preduzeća okreću modernoj poslovnoj politici.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST