Autori koji učestvuju u projektu "NA VREME!"

 

Tihomir Čelanović (1977)

Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Objavio stripove Kfatoliperazus i Eudora 2001. u Italiji. Strip album Trum objavio 2005. godine u Francuskoj. Ilustruje knjige Kreativnog centra i izdavačke kuće "Draganić" i objavljuje ilustracije u "Politikinom zabavniku", "Politici", "Bageru", "Velikom dvorištu", "Tik Taku", "Zvonu". Pored nekoliko samostalnih izložbi u zemlji, učestvovao je i na grupnim izložbama u Parizu, Angulemu, Torinu, Beogradu, Novom Sadu. Osvojio je prvu nagradu za strip na konkursu u Torinu na temu "La Città" (grad) 2000. godine.

Mane Radmanović (1976)

Student 5. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Učestvovao je na 11. bijenalu vizuelnih umetnosti u Pančevu, 2004. Učesnik "Sveže/nova srpska estetika" 2004. i "Undo" – New Serbian Aesthetics", Festival Magdalena, Maribor, Slovenija, 2005. Radi u CAN Advertisingu 2003/2005.

Nebojša Cvetković (1979)

Apsolvent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer grafički dizajn. Učestvovao na izložbama "Sveže – nova srpska estetika", galerija Nju moment, Beograd 2004. i "Undo" na festivalu Magdalena, Maribor 2005. Projekti na kojima je radio kao grafički dizajner obuhvataju festival elektronske muzike Dis-patch 2002–2004. godine, akciju "U pravu si!", vodič kroz ljudska prava 2002–2003. godine, a učestvovao je i na projektu Publikumovog kalendara za 2002. godinu "Život". Dobitnik specijalnog priznanja za inovaciju u grafičkom dizajnu 2003. godine, gran prija na Međunarodnom salonu stripa mladih u Beogradu 2003. godine, kao i dve specijalne Silver bra nagrade na festivalu Magdalena u Mariboru 2003. godine, u kategoriji zaštitnog znaka.

Slaviša Savić (1973)

Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beorgadu, smer grafički dizajn. Radno iskustvo obuhvata angažman u S. Team Saatchi & Saatchi, Scholz & Friends, Beograd i Transun Oxford, UK. Učestvovao na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, uključujući Magdalena i Golden Drum festivale u Sloveniji i Dizajn festival u Osaki.

Milan Pavlović Mr Stocca (1969)

Diplomirao 1995. godine na odseku grafike FPUD-a. Magistrirao 2001. na predmetu ilustracija (ilustracije za knjigu Lautreamont: Les Chants de Maldoror). Ilustrator, crtač stripova, bavi se animacijom, grafičkim dizajnom. Objavljivao crteže, ilustracije i stripove u mnogim domaćim i stranim časopisima. Objavio knjigu radova Stočna hrana i sedam patuljaka, Les jours etrangers, Kako je Raša nadmudrio kišni dan... Dobitnik je više nagrada – Zlatno pero Beograda 1996. i 1999. godine. Izlagao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i imao četiri samostalne izložbe.

Dušan Pavlić (1968)

Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu.

Ilustrovao je oko 60 dečijih knjiga, a likovno uredio preko 200 izdanja.

Ilustrator, likovni urednik i dizajner knjiga u izdavačkoj kući Kreativni centar. Ilustrovao je knjige za izdavačke kuce Atlas/Glénat – Francuska, Bosanska riječ, Sarajevo… Objavljuje ilustracije u "Politikinom zabavniku", "Nešenel džiografik Džunior", dečjem dodatku "Večernjih novosti"... Među mnogobrojnim nagradama treba istaći gran pri na međunarodnom bijenalu Zlatnog pera 1996. godine, nagradu za dizajn dečje knjige na Sajmu knjiga u Beogradu 1998. godine, treću nagradu na Evropskom takmičenju karikature u Belgiji, nagradu Salona "Porto Alegre" u Brazilu za ilustraciju. Učestovao na preko stotinu izložbi u zemlji i inostranstvu.

Boban Savić Geto (1972)

Ilustrator i strip crtač. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beorgadu, a magistrirao na ilustraciji na Fakultetu primenjenih umetnosti. Objavljivao kontinuirano radove u "Politikinom zabavniku". Ilustruje knjige. Dva puta je bio predstavljen u američkom godišnjaku "Spektrum" posvećenom ilustraciji.

Maja Veselinović (1974)

Rođena u Trsteniku, živi u Beogradu, gde je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, smer Nastavnik likovne kulture – likovni pedagog. Bavi se stripom, slikarstvom, dizajnom i ilustracijom. Svoje radove objavila je u časopisima: "Stripburger", "Madburger", "Kuhinja", "Lavirint", "Šlic", "Buka", u antologiji ženskog stripa Feminus Stripus Ludens, kao i u mnogim drugim časopisima i strip revijama kod nas i u inostranstvu (kompletna stripografija na www.m-a-j-a.com). Urednica zbirke stipova Celulit – zbirka stripova autora sa područja jugoistočne Evrope (u izdanju Centra za alternativna istaživanja, Beograd). Učesnica više kolektivnih strip izložbi, festivala alternativnog autorskog stripa i strip radionica u zemlji i inostranstvu. Pored ostalih nagrada, na Drugom međunarodnom salonu stripa u Beogradu 2004. godine osvojila gran pri.

Ilustracije: 2


 

U toku je dodavanje linkova na ostale crteže ovih autora koje su se pojavljivale u "Vremenu".


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST