Poduhvati – Blok 67 Associates >

Sportsko selo u Beogradu

 

Zajednička kompanija Delte M i bečkog CEE Investmenta izgradiće u Novom Beogradu 2100 stanova, koje će tokom Univerzijade 2009. koristiti oko 4200 sportista. Stanovi će posle biti prodati

U neposrednoj blizini tržnog centra Delta Sity 67 u Novom Beogradu, čija je izgradnja na 87.000 kvadrata počela u martu, nići će sportsko selo sa 2100 stanova za oko 4200 učesnika Univerzijade 2009. Sportsko selo izgradiće Blok 67 Associates, zajednička kompanija Delte M i bečke firme CEE Investment. Naselje će biti smešteno na 200.000 kvadrata, a osim stambenih objekata imaće zgrade sa konferencijskim i drugim poslovnim salama na ukupno 22.000 kvadrata. Radovi na ovom najvećem gradilištu u Srbiji i u Jugoistočnoj Evropi treba da počnu u septembru.

PRIVATNO SELO: Vuk Mrvić

Vuk Mrvić, direktor firme Blok 67 Associates, kaže da će ovo naselje koštati oko 200 miliona evra, dve trećine sredstva obezbediće CEE, a trećinu Delta Invest. "Za razliku od uobičajene prakse da država gradi olimpijsko selo i posle ga zapusti, ovaj projekat je kompletno privatan tako da će i nakon Univerzijade zadržati sjaj naselja pravljenog po najvišim međunarodnim standardima", kaže Mrvić. Naime, stanovi i poslovni prostor biće prodati. On se nada da će mu gradske vlasti izaći u susret i obezbediti sve potrebne dozvole za početak radova. Sada je, kako je rekao direktor Delta Investa Dejan Racić, u toku izbor projektantske kuće i izvođača radova. "Preduzeću će objekti biti predati u januaru 2009. da bi moglo na vreme da ih opremi za boravak sportista", kaže Racić. On najavljuje da će prodaja stanova i poslovnog prostora početi već u prvim mesecima 2008, a useljenje novih vlasnika odmah posle Univerzijade u septembru 2009.

GARANCIJA BANKE: Vladimir Čupić

Obe kompanije investitori klijenti su Hypo Alpe Adria banke i, kako kaže član borda Vladimir Čupić, banka će obezbediti novac za sve faze izgradnje sportskog sela. "Već smo dali garanciju od 55 miliona evra, a za kupovinu stanova i poslovnog prostora u bloku 67 ponudićemo povoljne kredite", obećava Čupić. On smatra da će se investicija izuzetno dobro isplatiti, jer će stanovi biti na dobroj lokaciji, uz najsavremenije Delta tržne centre. Stanovi će biti namenjeni srednjoj klasi i, kako reče Vuk Mrvić, novoj generaciji mladih obrazovanih ljudi koji će se zaposliti do Univerzijade i početi da traže krov nad glavom.


 

DOBRA INVESTICIJA: Dejan Racić


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST