TV lica

 

Tanja Vojtehovski-Stevanov

Tanja Vojtehovski spada u generaciju televizijskih novinara izniklih na svežini, mladosti i posebnosti "treće mreže", kanala koji su se pojavili kao jedina alternacija "RTS džinu" i, ma koliko da su bili u njenom sastavu, predstavljali su suprotnost svemu oveštalom i već viđenom.

NS Plus je bio pravo mesto za pravi početak. Pet godina se bavila dokumentarnim programom u emisiji "I to je život", otkrivajući veoma neobične životne priče naizgled veoma običnih ljudi. Tako je gledalište upoznala sa čovekom koji je tek 1965. godine shvatio da je završen Drugi svetski rat, kao i sa jedinom pravom crnogorskom virdžinom.

Bila je i deo voditeljskog tima koji je vodio maratonsku verziju "Nedeljnog popodneva" (od 10 do 19), emitovanog još u celoj bivšoj Jugoslaviji, ali se nije odvajala od fenomena svakodnevice. U serijalu "Pro et contra" bavila se škakljivim temama (legalizacija lakih droga, eutanazije, javnih kuća. . .), a u emisiji "Stav" bila je, između ostalog, prvi domaćin princezi Jelisaveti Karađorđević, koja je tad prvi put progovorila na srpskom.

Novosađanka na "stalnom radu u Beogradu" postala je kada je na YU-info televiziji započela seriju intervjua koja se najpre zvala "5ak" (emitovala se petkom), a potom prerasla u "Jedan pa tri". Takav talk-show bio je više nego zanimljiv za novu programsku orijentaciju Televizije PINK i – to je to. Bar što se karijere tiče. Uspeh za uspehom, a među njima i jedan od posebnog značaja: Tanja je mama dvanaestogodišnje ćerke, koju bi sad već mogla i da predstavlja kao mlađu sestru.

Tvrdi da je u svojoj kući kapetan, ali se situacija menja iz korena u toku godišnjeg odmora, koji, doslovno, provodi na vodi. Naime, tada se pretvara u "malu od palube", mornara svome mužu, dok jedre brodićem i tek ponekad svrate na kopno.

Običaj joj je da na kraju svoje emisije kaže publici da je neće savetovati šta da čini jer veruje u njenu procenu. I mi verujemo da je, sudeći po gledanosti emisije, sasvim u pravu.

Ognjen Amidžić

Reklo bi se da je Ognjen najbolji dokaz za to šta znači kada se udruže najgledanija televizija, prava ciljna grupa i talentovan momak. Mada je pre dolaska na Pink radio kao voditelj muzičkih emisija na Radio-televiziji Srbije, a ima i veoma vredno radijsko iskustvo (Beograd 202), jutarnji program u ovoj televiziji bukvalno ga je za nekoliko dana lansirao među prave televizijske zvezde.

Mogao je da postane istoričar (nikad se ne zna, možda će se i baviti onim što je studirao), bavio se rukometom (veoma uspešno), a najpoznatiji je kao domaćin u sobi MTV tipa i zapadnjačkom maniru na domaći način. To je, kako kaže, i njegova profesionalna filozofija. Ambicija – da dostigne maksimum i do kraja ostane u ovom poslu.

Što se privatnosti tiče, otkriva onoliko koliko želi i kome želi, ali priznaje da je navikao da se o njemu brinu (!?); nema kućnog ljubimca (što, možda, ostavlja mesta za ljubimicu), voli evropski film, modu prati u stopu, a omiljenu zabavu otkrio je u formuli "dobro mesto+interesantni ljudi+prava muzika".

Duhovit, šarmantan, zgodan, dobrudušan, vredan, inteligentan, vaspitan... Ipak, ne voli autoritete. Bilo kako bilo, njega i te kako vole.

Ivana Zarić

Biografija Ivane Zarić (koju još mnogi zovu devojačkim prezimenom Bojić) mogla bi mirne duše da zauzme nekoliko strana. Dama koja je nekoliko puta u različitim anketama proglašavana i zvanično za najpopularnije TV-lice shvatila je da se kamere i ona vole još kao devojčica, kada je, kao član "Kolibrića", učestvovala u mnogim emisijama. To su, naravno, shvatili i reditelji, o čemu svedoče i danas zabavni i simpatični snimci šou-programa Sedmorice mladih.

Ipak, pravu novinarsku karijeru počela je u radiju. Studio B bio je prva škola i način da se u ovaj svet zakorači savladavanjem svih formi i sticanjem znanja koje novinare ozbiljno razlikuje od onih koji bi to samo voleli da budu.

Posle odrastanja u jednom, na red je došlo usavršavanje u drugom mediju – avangardnom Radiju B92, uz istovremeno pojavljivanje u muzičkim emisijama RTS-a.

Mladu, ali već prekaljenu radio i televizijsku voditeljku, pozvali su da radi na OK kanalu, televizijskom eksperimentu, koji je posle samo mesec dana prerastao u Treći kanal, rodonačelnika "treće mreže" na ovim prostorima. U zaista velikom broju intervjua rekla je mnogo togo o sebi i o svom poslu. Kako je bez prestanka bila u žiži javnosti, dešavalo se da o njoj pričaju i oni koji nisu znali šta treba da kažu, ali su joj iskustvo i urođeni šarm pomagali da to prevlada. Jedna od situacija sa kojom se hrabro uhvatila u koštac je i prelazak na kontroverznu Televiziju Pink. Uspela je, veoma brzo, da stvori svoj autentični prostor, da vaspita svoju publiku i na novoj frekvenciji i da, sve do danas, ostane svoja.

To je pravo koje se stiče ugledom, a za ugled je potrebno više godina ostati na vrhu. Kako o tome po pravilu odlučuje probirljiva i zahtevna publika, Ivana Zarić već sad može da bude zadovoljna. A u većini zemalja gde je televizija veoma ozbiljan posao godištem bi još spadala u mlađu generaciju.

Boško Jakovljević

Ako se može govoriti o autentičnim Pinkovim zvezdama, onda je Boško svakako jedna od njih. Stasavao zajedno sa ovom televizijom, promovišući, sa svojim koleginicama i kolegama "City", kao model kratke urbane forme, ubrzo se izdvojio i nametnuo kao neko bez čijeg prisustva i kamere "fensi" događaji gube na svom značaju.

Međutim, "City" nije jedino što je radio. Mnoge su prijatno iznenadili snalažljivost i šarm s kojima je "uskočio" u ulogu voditelja revijalnog šou-programa "Za milion godina". Sudeći po izjavama koje sve češće čujemo, tek će se dokazati u sopstvenom, autorskom programu.

Uporedo s televizijskom, nastavio je i karijeru manekena i modela u kojoj je dostigao sam vrh. Dakle, ako vam je potrebno više razlicitih fotografija, lako ćete ih pronaći na internet adresi www.sezampro.yu/yufs/modeli/bosko.html.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST