Vreme
VREME 984, 12. novembar 2009. / NEDELJA

Futura Plus:
Ponovo na kioscima

Image

Nakon 55 dana bez novina, na kioscima Future plus, najvećeg distributera štampanih izdanja, duvanskih proizvoda i ostale komercijalne robe, moći će da se kupe listovi kompanija "Novosti", "Ringier Srbija", "Color Press Group", "Politika novine i magazini", "Press publishing group", "Adria Media Srbija", "Dnevnik-Vojvodinapress", "Ekonomist", "Vreme", "VojvodinaInfo" i NIN. Takođe, biće dostupne i usluge Telekoma Srbija.

"Odlukom da obnove isporuke dnevne i periodične štampe, obustavljene zbog ogromnih dugovanja Future plus, izdavačke kuće članice Asocijacije medija pružaju podršku nastojanjima stečajne uprave da spreči bankrot ove distributivne mreže i sačuvaju radna mesta 300 zaposlenih", navedeno je u petak 6. novembra u saopštenju Asocijacije medija.

Sredinom oktobra na predlog Uprave javnih prihoda Trgovinski sud u Beogradu pokrenuo je predstečajni postupak za kompaniju Futura plus, u vlasništvu Stanka Subotića, koja je u blokadi zbog duga od 900 miliona dinara. Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Budimir Mrdović. Krajem septembra dnevni list "Danas" objavio je da je iz "dobro obaveštenih izvora" saznao da se za Futuru interesovao ruski biznismen Oleg Deripaska.

M. R.