Poslovne zgrade – Societe Generale banka, Beograd >

Ista kao svuda u svetu

 

U izgradnju i opremanje svog novog sedišta u Srbiji banka je uložila deset miliona evra i podstakla znatiželju – ko će se uključiti u investicionu utakmicu

Duž Bulevara AVNOJ-a u Novom Beogradu smestilo se nekoliko zgrada banaka sa stranim kapitalom u Srbiji, dovoljno da sugrađani "prekrste" prilično zastareo naziv ulice u Wall Street. Najnoviji ukras ovog "bankarskog bulevara" je zgrada Societe Generalea, koji je u izgradnju i opremanje svog novog sedišta uložio deset miliona evra i tako podstakao znatiželju – ko će se uključiti u investicionu utakmicu. Prostora za gradnju u ovoj ulici nema previše, ali kako je na svečanom otvaranju centrale Societe Generale banke rekao ministar privrede Predrag Bubalo: "Lestvica je podignuta na viši nivo i ostale banke će morati da ga dosegnu."

ETAPA: Nova glavna zgrada Societe Generale banke u Srbiji smeštena je na 6344 kvadratna metra, ima šest nivoa i prostora za oko 360 zaposlenih. Jedan je od reprezentativnih primera moderne arhitekture u Srbiji, što je i bila zamisao autora idejnog rešenja profesora Aleksandra Stepanovića i arhitekte Đorđa Bobića. Izgradnja je počela u septembru 2004, a u aprilu ove godine zaposleni u banci uselili su se u nove prostorije sa najmodernijom informaciono-komunikacionom tehnologijom. Naročito je predsednik i generalni direktor banke Filip Gidez zadovoljan tehničkim kvalitetima objekta. On je naveo da u zgradi ima 65 kilometara informatičkog optičkog kabla, što je bezmalo dužina puta od Beograda do Novog Sada, zatim 30 kilometara kabla visokog napona, 5000 priključaka na mrežu, 70 kamera za obezbeđenje objekta itd. Ipak, kako je na svečanosti otvaranja zgrade rekao Gidez, to je samo jedna etapa ka značajnijim izazovima. "Ova zgrada je svedočanstvo o poverenju koje imamo u razvoj Srbije i o našoj spremnosti da idemo napred", naglasio je prvi čovek Societe Generale banke. U to "napred" spada i plan banke da mrežu ekspozitura do kraja ove godine proširi sa 58 na 75. Banka, inače, zapošljava 780 ljudi i uslužuje preko 250.000 klijenata.

SVEDOČANSTVO O POVERENJU U SRBIJU: Filip Gidez

POVERENJE: U Srbiji se ova banka, kako je istakao glavni izvršni direktor za poslove sa stanovništvom Didije Aliks, organizovala na nečemu što je već postojalo. Naime, Societe Generale će iduće godine proslaviti tri decenije rada u Srbiji i ujedno, kaže Aliks, "poverenje koje imamo u ovu zemlju." Predsedniku upravnog odbora dr Goranu Pitiću, koji zaokružuje 20 godina profesorskog rada na Beogradskom univerzitetu, najdraže je što banka posvećuje pažnju mladima. On je istakao da je prosečna starost zaposlenih u Societe Generaleu u Srbiji 33 godine. Savremena zgrada i mlado osoblje važni su atributi banke koja posluje pod geslom "Ista kao svuda u svetu." "To govori i da je Srbija ista kao druge zemlje", smatra guverner NBS-a Radovan Jelašić. A to što ova skupa investicija ostaje u Srbiji, za Jelašića je dokaz da Societe Generale veruje u razvoj ovdašnjeg finansijskog tržišta, i to na duži rok.


 














PAŽNJA MLADIMA: Goran Pitić


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST